Hoi-sang Lee 83 let


Bojový umělec, režisér a herec Hoi Sang Lee, se narodil v roce 1945. Lee Hoi Sang, byl v 70. a 80.letech vytíženým hercem. Své pohybové schopnosti získal ve škole pekingské opery madam Fan Fok Fa tak, jako mnozí jiní hongkongští herci. K jeho spolužákům patřili Fung Hak On, nebo Lam Ching Ying. Tato generace končila u filmu, nebo v kaskadérských skupinách. Lee Hoi Sang, měl nespornou výhodu. Byl mistr v používání kostýmů a masek. Byl nepřehlédnutelný už kvůli své výšce a nevšednímu obličeji, který ještě zdůrazňovala jeho oholená hlava.

Neměl problém natáčet, jak pro Shaw Brothers, tak pro konkurenční Golden Harvest. I proto měl možnost natáčet snad s každým známějším kung fu hercem. Vždy ho však mrzelo, že nemohl před kamerou ukázat na plno, co doopravdy umí. Často ho v akční choreografii využíval Tong Gai a také se objevoval i v subžánru bruceploitation. V 80.letech měl veliký úspěch i jako akční choreograf s Shaolin Intruders (1983), Shaolin Prince (1983), Opium and Kung fu Master (1983), kde spolupracoval se samotným Wah Yuenem. V bojové choreografii vypomohl i v kontroverzní, přesto úspěšné Tower of Death (1981). Později nátačel i pro TV, ale v bojové tématice je stále aktivní. Na svém kontě má přes 100 bojových snímků.

Lidé na ulici ho poznávali a říkali si: ¨To je ten zloduch, ten špatný chlap.¨, ale Lee Hoi San nikdy nepatřil k zlým hochům. Ne ve skutečnosti. Poznámky lidí na ulici ho mrzely, protože se nikdy necítil být padouchem. Ve skutečnosti je tento pán nejen vynikajícím hercem, ale zároveň skvělým bojovníkem a v civilu působí klidným, kultivovaným dojmem.


15.4.1941
Hongkong
Hoi-sang Lee csfd

Gong fu chu shenDa si xiLong gan wei 2003Lun Wen-Xu lao dian Liu Xian-KaiLian zheng di yi jiZou lao wei longHao men ye yanLong de chuan renZhong huan ying xiongXin ban jin ba liangDak ging 90Kantonský kmotrDo ma daanCrazy Shaolin DisciplesOchránce spravedlnostiQiu ai fan dou xingSrdce drakaVýcvik 36. komnatyŠťastné hvězdyAi nu xin zhuanNan dou guan san dou bei shao yeOpium and the Kung Fu MasterThe ComedyThe CompanyThe Ghost InformerZhi zhuan yi jianLiu zhi qin moMen from the GutterShao ye Wei WeiShaolin and Wu TangShaolinští vetřelciGui ma shen touLie mo zheShaolin chuan renCrazy CopsHra smrti 2Mo deng bao biaoObyčejný spratekThe Gold HuntersThe Phantom KillerBo zaLaughing TimesMeč OsuduMladý mistrShuai ya lao huThe Buddhist FistThe Kung Fu WarriorThe Ring of DeathYoung OutcastsBruce a štípačka jak železný prstButcher WingDokonalé kung fuHao xiaKung-fu bratřiKung-fu nářezLegend of ''Feng Hsiu''Liang shan guai zhaoLun Wenxu zhi dou Liu XiankaiMao shan jiang shi quanOpilý mistr a bambusová hůl.


Aktualizace osobnostního profilu Hoi-sang Lee: 19.11. 2023 14:39