David Hyde Pierce 65 let


David se narodil ve známém dostihovém městečku Saratoga Springs na severu státu New York jako nejmladší ze čtyř sourozenců. Lásku k herectví zdědil po otci, který se pokoušel prosadit v divadle, nicméně nakonec se stal pojišťovacím agentem. Ani David nemusel zakotvit u herectví, když už na střední škole se jej zmocnila vášeň pro hudbu, kterou se poté vydal studovat na Yale. A tak jsme o něm dnes mohli slýchat jako o slavném koncertním pianistovi, kdyby se nakonec nerozhodl místo každodenní dřiny za piánem vyzkoušet poněkud volnější herecký život.

Po úspěchu ve Frasierovi přišly menší filmové role – nejprve v hororu Mika Nicholse „VLK“, poté v dramatu „NIXON“ Olivera Stonea a v romantických komediích „SAMOTÁŘ V SEATTLU“ a „HOLLYWOOD, HOLLYWOOD“. Kromě hraní se začal věnovat také dabingu. Svůj hlas propůjčil například Slimovi v animáku „ŽIVOT BROUKA“, vypravěči v „SEXUÁLNÍCH PRAKTIKÁCH POZEMŠŤANŮ“ nebo Cecilovi, bratru Leváka Boba, v seriálu „SIMPSONOVI“.

Po skončení Frasiera v roce 2004 se vrhl zpět na dráhu divadelního herce, přičemž zazářil především v muzikálu „Curtains“, za který obdržel prestižní divadelní Tony Award.

David žije v New Yorku se svým dlouholetým partnerem televizním scénáristou a režisérem Brianem Hargrovem a dvěma irskými teriéry. Aktivně se zapojuje v boji proti Alzheimerově chorobě a AIDS.


3.4.1959
Saratoga Springs, New York, USA
David Hyde Pierce csfd

The Georgetown ProjectThe Perfect HostStingray SamForever PlaidAmazing Screw-On Head, TheHellboyKašlu na láskuHollywood, HollywoodNBC's Funniest OuttakesPlaneta pokladůAgent Bílá krvinkaHappy BirthdayLéto k nepřežitíNa hraněMéďa PusinkaŘetěz bláznůŽivot hvězdyJackie's Back!Sexuální praktiky pozemšťanůŽivot broukaKennedy Center's 25th AnniversaryNixonVlkAddamsova rodina 2Samotář v SeattluKrál rybářČlovíček TateAcross Five AprilsPolibek upíraRocket GibraltarZářivá světla velkoměstaŽenich pro vnučkuJuliaJulie's GreenroomLéto k nepřežití: O deset let pozdějiWhen We RiseDobrá manželkaLéto k nepřežití: První den v tábořeSimpsonoviFrasier


Aktualizace osobnostního profilu David Hyde Pierce: 15.11. 2023 17:00