Miu Yuen


Herec, akční režisér a bojový umělec Mo Yuen, je více znám pod jménem, Yuen Miu. V mládí byl studentem Pekingské Čínské opery. Studoval kung fu společně s Jackie Chanem, Sammo Hungem, Wah Yuenem, Biao Yuenem, Tak Yuenem, Corey Yuenem i Bun Yuenem. Byl členem bojového klanu známého pod jménem 7 little fortunes.

V druhé polovině 70.let má vedlejší role bijců v solidních mlátičkách Warriors Two (1978), His Name Is Nobody (1979) a v Odd Couple (1979) - vše s klanem Lau. Z těch lepších kung fu pecek, kde lze s přehledem docenit jeho pohybové schopnosti a bojový um, patří určitě také The Magnificent Butcher (1979), Dance of the Drunk Mantis (1979), Knockabout (1979) a Young Hero (1980).

V 80.letech měl také možnost předvést svou pověst jednoho z nejrychlejších fighterů, např. v ceněném snímku The Victim (1980) a to hned v úvodu se Sammo Hungem. Také v první hlavní roli v Blood child (1982), kde také s Jang Lee Hwangem vytvářel akční choreografii. V té době spadal pod křídla Sammo Hunga a často tak natáčel největší hity se svými bratry. Za zmínku stojí i větší role v Kung Fu Cook (1982) a duchařina The Dead and the Deadly (1982). Role banditů a policajtů natáčí Mo Yuen dodnes a na svém kontě má jako herec 80 snímků a jako akční choreograf se podílel na 20 filmech.

Miu Yuen csfd

Dobytí Tygří horyHledá se Jackie ChanReplicaDa mo zu shiLegenda o opilém MistroviChi xian zhen bian renJiang shi zhi zunShi jia zhong diSui ling lungHuo zhu guiLady ReporterKong qiao wang ziNavěky drakemScared StiffZhong Guo zui hou yi ge tai jianDny teroruJiang shi jia zu: Jiang shi xian sheng xu jiMilionářský expresRosaWhere's Officer Tuba ?Šťastné hvězdy v akciMé šťastné hvězdyPan VampýrRed Force 2Šťastné hvězdyRen xia guiThe Owl vs BumboVítězové a hříšníciXin shu shan jian keHuet seungKung Fu CookMo deng tian shiEncounter of the Spooky KindMi zong huo yuan jiaMistr úderuThe VictimKung-fu nářezOpilý mistr a bambusová hůl.Ten, který láme kosti opět bojujeXin tie cuo men shenJiao huoZan xian sheng yu zhao qian huaTie quan xiao ziJin mao shi wangKleopatra Jones a zlaté kasinoJue shouLang bei wei jianTie han rou qingZhong lie tuChu baCrash! Che botte strippo strappo stroppioDuel of the DragonsMa tou da jue douMai fuNone But the BraveXiao ba wangHe qi daoKungFu Stuntmen


Aktualizace osobnostního profilu Miu Yuen: 30.11. 2023 16:27