Yung-sheng Pan


Čínský herec, kaskadér, bojový umělec a akční režisér Yung-sheng Pan, mezi roky 1972-2001 natočil přes 100 filmů. Premiéru ve vedlejší roli, měl v dnes již kultovních snímcích Fist of Fury (1972) s Brucem Lee a v Hapkido (1972) s Angelou Mao. S Brucem Lee se ¨setkal¨ ještě v Enter the Dragon (1973), The Game of Death (1978) a v kontroverzním Tower of Death (1981). Ve své bohaté filmové kariéře hrál v drtivé většině druhé housle, většinou menší role Japonců, thugů a studentů.

V průběhu 80.let se postupně přeorientoval na horory, kupříkladu sága Mr. Vampire a zkoušel to i na poli akční režie. O větší roli se dá mluvit v The Eagle's Killer (1981) s taekwondo šampiónem Jang Lee Hwangem, kde ztvárnil úlohu prvního Mástra a v The Internal Duel (2001), kde si zahrál týpka jménem Zebra, což byl jeho pseudonym i v civilu.

Yung-sheng Pan csfd

Ga li la jiaoXi ya tu da tu shaXue mei guiGan dan xiang zhaoLing huan xian shengŽelezní anděléDny teroruLepší zítřekNew Mr. VampireRosaShuang long tu zhuFunny TripleSan dung whang yanThose Merry SoulsVýcvik 36. komnatyBláznivá mise 3Eight Diagram Pole FighterShuang long chu haiThe Owl vs BumboWang zi cheng chongYin zhongZhi zhuan yi jianLiang shang jun ziShao ye Wei WeiThe Lady Is the BossVítězové a hříšníciGuang Dong liang zai yuHra smrti 2Lion vs. LionThe Eagle's KillerThe Phantom KillerBo zaCarry on Wise GuyCrazy Horse and Intelligent MonkeyEncounter of the Spooky KindGigant ShaolinuKlan bílého lotosuMladý mistrShuai ya lao huThe Fighting FoolTwo Fists against the LawŠkola boje ShaolinuHao xiaLamač kostí drží tvrdě tvoje ušiLong hu xiong diLámači kostíPotulní bojovníciTou du lai keUmění pekelWorldly FoursomeXin tie cuo men shenŠílený opičák kung-fuBu ze shou duanDuch mečeFei Long guo jiangGee and GorHeaven Sword and Dragon Sabre Part IIHra smrtiKrvavá pomsta ŠaolinuKung Fu Means Fists, Strikes and Swords


Aktualizace osobnostního profilu Yung-sheng Pan: 11.4. 2024 14:45