Roger Daltrey 80 let


Roger Harry Daltrey se dostal na svět 1. března 1944 v londýnské čtvrti Shepherd's Bush. Jeho rodiče doufali, že vystuduje vysokou školu, on se však rozhodl pro zcela jinou dráhu. Založil si malou skupinu se kterou po nocích hrál po hospodách. Už v ní se setkal s Petem Townshendem a Johnem Entwistlem - svými pozdějšími kolegy z legendární formace The Who.

Vzhledem k tomu, že v Tommym předvedl více než solidní výkon, nabídky na další natáčení se nehrnuly a navíc kapela byla na vrcholu popularity, takže čas také nebyl. Přesto si zahrál vedlejší roli v nepříliš kvalitním hororu DĚDICTVÍ(1978) a o dva roky později překvapil rolí kriminálníka v dramatu McVicar. K filmu se vždy rád vracel, prioritou však pro něj zůstavala a zůstává hudba.

Jeho zatím posledním filmem zůstává kriminálka JOHNNY WAS (2005). Zahrál si také menší roličku v seriálu CSI, ke kterému právě The Who poskytli znělky. V součastnosti se věnuje koncertování se stále činnou kapelou The Who, ze které však vinou úmrtí zbyl z původní sestavy jen on a kytarista Pete Townshend. Roger byl dvakrát ženatý, s první ženou Jacqueline má jedno dítě, s nynější pak dětí pět.

Roku 2005 byl anglickou královnou oceněnen řádem CBE za celoživotní přínos anglické hudbě a za dlouholeté angažování v charitě.


1.3.1944
Hammersmith, Londýn, England, Velká Británie
Roger Daltrey csfd

Wheels on the Bus Video: Mango Takes His TurnIrská krevProkletí.com for MurderWho Weekend, TheOsudu neutečešBestDark Prince: The True Story of DraculaRockstockKouzelná země skřítkůLike It Is / SurveillanceThe Fifth FreedomVampirellaBad English I: Tales of a Son of a BritThe Wizard of Oz in Concert: Dreams Come TrueBleskový JackBuddy's SongPřísně tajné prázdninyZapomenutí vězniCold JusticeMackie MesserGentryLove Me Tender: A Tribute to the Music of Elvis PresleyLovení SnárkaLittle Match Girl, TheMurder: Ultimate Grounds for DivorcePop PiratesBeggar's Opera, TheKomedie plná omylůMcVicarDědictvíLisztománieRide a Rock HorseTommyCucumber CastleBylo, nebyloKriminálka Las VegasMighty BooshZlatá sedmdesátáStrange FrequencySimpsonoviPirate TalesSupermanHighlanderPříběhy ze záhrobíHow to Be CoolBuddyOne of the BoysPebble MillFreddie: poslední showRock CampSlavná alba: The Who: Sell Out


Aktualizace osobnostního profilu Roger Daltrey: 17.11. 2023 00:16