Cheng-Wu Yang


Čínský herec, bojový umělec a kaskadér Cheng-Wu Yang, je také znám pod jménem Tiger Yang Cheng-Wu. Přezdívku Tygr získal proto, že občas ve filmech používal tygří  oděv. První vedlejší roli získal v komedii Games Gamblers Play (1974) v akční režii Sammo Hunga. Zde si střihl s Johnem Cheungem dvojici gemblerů na pláži. Následovala série filmů v subžánru bruceploitation. Větší roli získal v celkem povedeném The Dragon on Fire (1978) s Likem  Cheungem a Phillipem Ko.

Na začátku 80.let ukončil kariéru, ale získal ještě jednu z hlavních záporáckých rolí v Little Mad Guy (1980), kde podává slušný výkon. Nejznámější a zároveň poslední jeho role je v kontroverzním přesto velmi úspěšném kung fu snímku Tower of Death (1981). Tady ztvárnil gorilu Wildmana ve svém oblíbeném tygřím rouchu. Tento snímek byl pro něj, coby stunta nejnáročnější. Dostal KO od Roye Horana, když inkasoval tvrdý kop do hlavy a několikrát byl zraněn, díky šíleným kopům Biao Yuena a Tai Chung Kima. Neznámý je také fakt, že ocelový Cheng-Wu Yang je zakladatelem bojového stylu Moo Yea Do a vyučuje studenty UFC. Mezi jeho studenty patří například kickboxer Mark Hall.

Cheng-Wu Yang csfd

Rychlá miseHra smrti 2Spravedlivý úderTwo Wonderous TigersDragon on FireZan xian sheng yu zhao qian huaGui ma shuang xing


Aktualizace osobnostního profilu Cheng-Wu Yang: 14.10. 2023 10:28