Elle Macpherson 60 let


Elle (původním jménem Eleanor Nancy Gow) se narodila 29. března 1964 v Cronulla, Sydney. Její otec Peter Gow byl bývalým prezidentem rugbyového klubu Cronulla Sharks a matka Frances před svatbou pracovala jako zdravotní sestra. Vyrůstala v severní čtvrti Sydney s názvem Killara a navštevovala zde střední školu Killara High School. Je nejstarší ze čtyř dětí, její bratr je známý aktivista Mimi Macpherson. Když jí bylo 10 let, její rodiče se rozvedli, a poté co si matka vzala nového manžela, tak při zápisu na střední bylo omylem použito jméno jejího nevlastního otce, odtud tedy Macpherson.

V roce 1980 se spolu s modelkami jako Cindy Crawford, Linda Evangelista či Naomi Cambell stala součástí první generace supermodelek. Brzy začala produkovat své vlastní série kalendářů a cvičení "Your Personal Best -- The Body" na videokazetách. Nedávno vytvořila svou vlastní obchodní značku zkrášlovacích prostředků: Elle Macpherson - The Body. Od té doby jenom rozšiřuje své působení spojováním s dalšími giganty podobného zaměření.

Elle Macpherson se poprvé objevila ve filmu v roli uměleckého modelu ve snímku SIRENS (1994 - John Duigan) po boku hvězd jako Hugh Grant, Sam Neill a další. Poté si zahrála například ve filmu ALICE (1990 - Woody Allen) nebo BATMAN A ROBIN po boku Goerge Clooneyho. V roce 1999 se objevila v roli Joeyho spolubydlící v 5 dílech seriálu PŘÁTELÉ a ve filmu IF LUCY FELL hrála po boku Bena Stillera a Sarah Jessicy Parker. Nejvíce kontroverzní roli ztvárnila v sérii A GIRL THING produkované kabelovou stanicí ShowTime, kde hrála ženu experimentující s bisexualitou po boku Kate Capshaw.

V roce 1989 se po 4 letech rozvedla s Gillesem Bensimonem a následně porodila 2 syny (Arpad Flynn Alexander Busson narozen 1998 a Aurelius Cy Andrea Busson narozen 2003) svému dlouhodobém příteli Arpadu Bussonovi, s kterým se v roce 2002 zasnoubila, ale poté se v roce 2005 rozešli. Nyní žije ve Spojeném království, kde vychovává své dvě děti. Jako zajímavost dodám, že hovoří plynně francouzsky, a konverzační italštinou a španělštinou.


29.3.1964
Killara, Sydney, New South Wales, Austrálie
Elle Macpherson csfd

Gayle Tuesday: The ComebackKlíč k lásceMezi námi děvčatyWith Friends Like These...Batman a RobinNa ostří nožeDvě tváře láskyJana EyrováYour Personal Best with Elle MacPhersonZtraceni na ManhattanuA Day withSirényAliceThe Beautiful Life: TBLPřáteléMilkI Love the '90s: Part DeuxWax Museum: History of Madame Tussaud'sCelebrity ProfileA Royal Birthday CelebrationBeautopiaAustralian StorySchönsten Frauen der Welt - Elle MacPherson, DieSports Illustrated 1994 Swimsuit Issue VideoIntimate PortraitBiographyThe Meredith Vieira ShowZlatý Glóbus 2012Amerika hledá topmodelkuShow Ellen DeGeneresovéMiss Universe 2001GPTV1997 MTV Movie Awards1994 MTV Movie AwardsGMTVNoční show Davida LettermanaTonight Live with Steve VizardSeitenblickeDes O'Connor TonightSaturday Night Live


Aktualizace osobnostního profilu Elle Macpherson: 13.4. 2024 04:44