Don King 92 let


Don King se narodil 3. prosince 1932 v Clevelandu, Ohiu, Clarence a Hattie Kingovým. Jako mladý si Don snažil vydělat peníze dodáváním živých kuřat do jatek a také prodával se svým bratrem buráky a koláče. Poté nastoupil na Kent State University ve svém rodném Ohiu, kde studoval práva. Nakonec ale nebyl schopen svá studia zaplatit a tak musel v průběhu skončit. Začal se naplno věnovat loteriím, roku 1966 se ale dostal do nemalých problémů se zákonem, když ubil k smrti jednoho ze svých zaměstnanců, který mu dlužil šest set dolarů. Konal se soud, který uznal Dona vinným z vraždy. Ve vězení se věnoval čtení knih a absolovoval také vysokoškolský kurz.

V roce 1975 byl Don promotérem dalšího velkého zápasu Muhammada Aliho. Jednalo se opět o titul mistra světa těžké váhy, který se uskutečnil ve Filipínách a Ali se střetl s Joe Frazierem. Po Alim se King stal promotérem dalších známých boxerů jako například Evandera Holyfielda, Felixe Trinidada, nebo Mika Tysona, který o svých soudních sporech s Donem Kingem hovoří v dokumentu TYSON.

King si mimo jiné také zahrál v první epizodě seriálů KNIGHT RIDER a MIAMI VICE. Dodnes se akitvně věnuje boxerskému promování.


20.8.1931
Cleveland, Ohio, USA
Don King csfd

Ďáblův advokátKojak: Osudná chybaVedoucí místoThe Last FightArli$$KvítkoFrank's PlaceMiami ViceKnight RiderRichard Belzer Show, TheMěsíční svitBruno v TysonMike Tyson: The KnockoutNeslýchané: Smlouva s ďáblem30 for 30Trump: An American DreamESPN FilmsTysonJ.C. ChávezBeyond the GloryFamous FamiliesMuhammad Ali: Na vrcholuRuby Wax Meets...Fallen Champ: The Untold Story of Mike TysonHeavenMuhammad Ali, the GreatestDJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: I Think I Can Beat Mike TysonMichael Jackson: Liberian GirlMichael Jackson: HIStory on Film - Volume IIBad Music Video TheatreVečernij UrgantMike Tyson vs. Kevin McBrideJimmy Kimmel Live!Last Call with Carson DalyThe Martin Short ShowThe Howard Stern Radio ShowEvander Holyfield vs. Mike TysonTFI FridayThe Daily ShowHoward SternWWE Monday Night RAWThe Chuck Woolery ShowVoices that Care22nd NAACP Image AwardsMike Tyson vs. James DouglasMike Tyson vs. Larry HolmesMike Tyson vs. Michael SpinksThe 1st Annual Soul Train Music Awards


Aktualizace osobnostního profilu Don King: 12.3. 2024 05:10