Gilles Lellouche 51 let


Gilles Lellouche je absolventem Cours Florent. Svou filmovou kariéru začal jako režisér krátkometrážních filmů a hudebních videoklipů. Během práce na snímku MES AMIS (1999) v režii Michela Hazanaviciuse se seznámil s Guillaumem Canetem, který ho pak obsadil do svých filmů MON IDOLE (2002), NE LE DIS A PERSONNE (20006) a naposledy v LES PETITS MOUCHOIRS (2010). Gilles Lellouche se Canetovi odvděčil hlavní rolí ve svém celovečerním režijním debutu NARCO (2004), k němuž napsal i scénář.

V roce 2010 ztvárnil inspektora Caponiho v LES AVENTURES EXTRAORDINAIRES D'ADÈLE BLANC-SEC v režii Luca Bessona. V roce 2010 získal také svou první velkou dramatickou roli v A BOUT PORTANT a za roli v již zmiňovaném snímku LES PETITS MOUCHOIRS obdržel svou druhou nominaci na Césara. Znovu pod režijním vedením Cédrica Klapische se objevil v MA PART DU GATEAU (2011).

V roce 2011 se po boku svého kamaráda Jeana Dujardina jako herec i režisér podílel na natáčení povídkového filmu LES INFIDELES, který ve Francii vzbudil mnoho rozruchu. Jeho zatím posledními snímky jsou QUAND JE SERAI PETIT, kde si zopakoval spolupráci s Rouvem jako režisérem i hercem, a drama THÉRÈSE DESQUEYROUX, kde si zahrál po boku Audrey Tautou.

Jeho bratrem je dramaturg a herec Philipp Lellouche. Od roku 2002 žije se svou hereckou kolegyní Mélanie Doutey, v roce 2009 se jim narodila dcera Ava.


5.7.1972
Caen, Francie
Gilles Lellouche csfd

Asterix a Obelix: Říše středuDaaaaaalí!Je verrai toujours vos visagesSoudain seulsGoliathKompromatKouření způsobuje kašelSbohem, pane HaffmanneSeverní MarseillesJusqu'ici tout va bienMilosrdné lži 2Podnik na PigalleV dobrých rukouDokud nás svatba nerozdělíPotápěníRock'n RollSous le même toitIls sont partoutBelles famillesSkyAféra ClearstreamLa French – Francouzská spojkaMea Culpa100% cachemireGibraltarNevěrníciQuand je serai petitThérèse DesqueyrouxJC Comme Jésus ChristMa part du gâteauMineurs 27Sherlock Holmes: Hra stínůKrachLimitMilosrdné lžiTajemství mumieFrajeřiUn singe sur le dosUne petite zone de turbulencesPařížPrvní den zbytku tvýho životaSans arme, ni haine, ni violenceVeřejný nepřítel č. 1Moje místo pod sluncemMůj život není romantická komediePoslední gangÚsměv MelodyLe héros de la familleNikomu to neříkejOn va s'aimerHledejte AnthonyhoMůj život ve vzduchuNarkoL’ AdieuVadí nevadíJak řeknete, paneMá žena je herečkaMes amisJsem do ní blázenLes Soeurs Hamlet


Aktualizace osobnostního profilu Gilles Lellouche: 23.1. 2024 05:22