John de Lancie 76 let


Narozen 20. března 1948 v americkém městě Philadelphia. Jako dítě trpěl dyslexií a až do dvanácti let se nemohl naučit pořádně číst. I přes tento handicap se ve čtrnácti zapsal na hru Williama Shakespearea Henry V.  Dále pokračoval ve studiu herectví na škole Kent State University a následně získal stipendium na Juliardu. Účinkoval v mnoha divadelních představeních a začal tak svou kariéru herce.

V roce 1995 si zahrál hlavní roli v seriálu Legend jako Janos Bartok, dále hrál v televizním filmu Katastrofa letu č. 19 v roli kapitána George W. Boucharda. Od té doby hrál spíše vedlejší role ve filmech a seriálech jako například Hvězdná brána (1997), Zachraňte vojína Ryana (1998), Čarodějky (1998), Pacient č. 14 (2004), Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009), Gamer (2009) a mnoho dalšího.

V letech 2011-12 daboval Williama Milese otce Desmonda Milese v proslulých PC hrách Assassin's Creed: Revelations a Assassin's Creed III.

Kromě herectví se John de Lancie věnuje také psaní (spolupracoval na románu Star Trek I, Q)a audio tvorbě (vlastni spolu s Leonardem Nimoyem firmu Alien Voices, která se specializuje na audioknihy sci-fi románů ve stylu rozhlasových her).


20.3.1948
Philadelphia, Pennsylvania, USA
John de Lancie csfd

HypnotizedManipulatedMůj malý pony - nejlepší dárekRecreatorElf Sparkle and the Special Red DressGamerZastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětíPatologieQuality TimeVolání o pomocLegenda o LilithPacient č. 14Zlatá dobaNicolasZeptejte se CindyChilli, sex a sambaGen¹³Hraniční čáraNebezpečný vlakThe Lost WorldStar Trek World TourYou Lucky DogZachraňte vojína RyanaKatastrofa letu č.19The First Men in the MoonJako vejce vejciRavenhawkEvolverSchemesVesmírné tajemstvíWithout WarningArkádaBeze strachuRuka na kolébceKrál rybářNěco tomu chybíAnděl smrtiTakový je byznysŠpatný vlivChristine Cromwell: Things That Go Bump in the NightNejtajnější agentThe 16th Annual Daytime Emmy AwardsČervené jako krevOn FireTexasMiracle of Kathy Miller, TheMilující páryNightsideCibulové poleBastard, TheLittle WomenMan with the Power, TheSST: Death FlightLegacyStar Trek: Picard


Aktualizace osobnostního profilu John de Lancie: 1.11. 2023 16:35