David Nykl 57 let


David Nykl se narodil v Praze roku 1967, o dva roky později byla jeho rodina nucena emigrovat do Kanady. Davidův otec přijal práci stavebního inženýra a matka se živila jako zdravotní sestra. Díky sklonům k hraní a nemalému smyslu pro humor se David brzy dostal do televize, a to v reklamě na Adidas. Ve školních představeních hrál na piano, byl členem herecké i taneční třídy. Svou první hru uspořádal a zrežíroval v posledním ročníku vysoké školy, její název byl Vražedná místnost.

Roku 1994 se stal společně s Richardem Tothem a Evženem McLarenem zakladatelem anglicky mluvícího divadelního spolku s názvem „Bídu milující společnost.“ Po návratu do Vancouveru byl požádán, zda by mohl přijít na konkurz do začínajícího seriálu STARGATE: ATLANTIS, kde měl obsadit vedlejší roli ruského vědce. A tak se připletl k natáčení známého seriálu, který pro Davida znamená mnoho, ovšem nikoli jako ruský, ale jako český vědec Radek Zelenka. Mimo jiné byl požádán jednou produkcí z Anglie o napsání a nadabování seriálu Pat a Mat, nakonec se ovšem náš večerníček na anglických obrazovkách neobjevil.


7.2.1967
Praha, Československo
David Nykl csfd

An Amish SinWilliamPovětříThe DevoutZemě zítřkaHats Off to Christmas!ČupakabraCamera ShyChristmas MiracleThe Beast of Bottomless LakeHelenSetkání s nebezpečímThe SeamstressMerlinův učeňPterodaktylJak ukrást SinatruJohanka z ArkuLáska krvácíPraha očima...Červený Bedrník: Královské výkupnéKritická situaceOperace NoahPražský duetČeská sodaČest gladiátoraĎábelská horaCrackerjack 25 Stunden Angst - Geiselnahme im KindergartenJméno kódu: RubínTichý úkrytSacred CargoKung FuArrowBez vědomíCarnival RowSalvationMotiv


Aktualizace osobnostního profilu David Nykl: 3.11. 2023 00:19