Apichatpong Weerasethakul 53 let


Apichatpong Weerasethakul vyrůstal ve městě Khon Kaen, na severozápadě Thajska, kde měli oba rodiče lékařskou praxi, a tak se s realitou umírání setkával již odmalička. Apichatpong Weerasethakul získal titul nejprve na universitě architektury v Khon Kaen, ale výtvarné umění a film odešel studovat do Chicaga. Své filmy a videa na pomezí fikčního filmu a dokumentu natáčel od počátku devadesátých let. Jako jednomu z mála thajských režisérů, se mu podařilo natáčet mimo sešněrovaný thajský filmový průmysl.

V roce 2008 začal Weerasethakul pracovat na velkém projektu Primitive, jehož součástí se stal i snímek Strýček Búnmí, který byl letos v Cannes oceněn nejvyšší cenou, Zlatou palmou.


16.7.1970
Bangkok, Thajsko
Apichatpong Weerasethakul csfd

MemoriaThe Year of the Everlasting Storm30/30 Vision: 3 Decades of Strand Releasing10 let v ThajskuLáska z Khon KaenShort PlaysStrýček BúnmíStories on Human RightsStav světaSvětlo stoletíTropická nemocHua jai tor ra nongSlastně tváVenice 70: Future ReloadedMekong Hotel3.11 Sense of HomeDopis pro strýčka BoonmeehoTajemný předmět o polednáchMalee and the BoyLike the Relentless Fury of the Pounding WavesNoční osadyBlue2015 RollingAshesMonsoonM HotelEmpireHaikuPhantoms of NabuaJedoucí mužiSud VikalMorakotTeem (November 20)HymnaDuch AsiePozemské touhyMasumi Is a PC OperatorBoys at NoonThirdworld0016643225059Kitchen and BedroomBulletKuen pra chan tem doueng


Aktualizace osobnostního profilu Apichatpong Weerasethakul: 26.4. 2024 00:39