David Yates 60 let


David Yates se narodil roku 1963 ve Velké Británii. Režisérem se chtěl stát od té doby, kdy viděl Čelisti Stevena Spielberga. Ve čtrnácti letech mu matka koupila jeho první kameru. Poté začal dělat krátké filmy se svým bratram, Andrewem.

Největší popularitu si získal natočením pátého pokračování ságy o Harrym Potterovi, s podtitulem Fénixův řád. V současnosti pracuje na šestém díle série, s názvem Princ dvojí krve. Film bude mít premiéru v listopadu 2008.


30.11.1963
St. Helens, Merseyside, England, Velká Británie
David Yates csfd

Obchodníci s bolestíFantastická zvířata: Brumbálova tajemstvíFantastická zvířata: Grindelwaldovy zločinyFantastická zvířata a kde je najítLegenda o TarzanoviHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Harry Potter a Relikvie smrti - část 1Harry Potter a Princ dvojí krveHarry Potter a Fénixův řádThe Girl in the CaféSex TrafficMladí návštěvníciJá jsem TichborneTyranState of PlayThe Way We Live NowHříchyPoldovéMoving PicturesRank(K)nox: The Rob Knox StoryHarry Potter 20 let filmové magie: Návrat do BradavicTarzan – k pramenům legendyThe Legend of Tarzan: Tarzan RebornCreating the World of Harry Potter, Part 8: Growing UpCreating the World of Harry Potter, Part 5: EvolutionCreating the World of Harry Potter, Part 6: Magical EffectsHarry Potter a jeho 50 nejCreating the World of Harry Potter, Part 3: CreaturesCreating the World of Harry Potter, Part 4: Sound and MusicCreating the World of Harry Potter, Part 2: CharactersHidden Secrets of Harry Potter, TheJanela IndiscretaEvropské filmové ceny 2008Made in Hollywood: Teen Edition1st Annual Directors Guild of Great Britain DGGB Awards


Aktualizace osobnostního profilu David Yates: 31.10. 2023 21:42