Alex Borstein 53 let


Alexandrea Borstein je americká herečka, dabérka, komička, spisovatelka a producentka. Známá je především díky propůjčení svého hlasu Lois Griffin v animované komediální sérii Griffinovi, za kterou obdržela cenu Primetime Emmy Award z více nominací.

Její otec pochází z Atlanty v Gruzii. Její babička, která přežila holocaust, se narodila a vyrostla v maďarském Budapešti a po maďarské revoluci v roce 1956 se přestěhovala do Spojených států.

Věnovala se také improvizační komedii v divadle ACME Comedy Theatre, nedaleko Hollywoodu v Kalifornii, a poté, co byla vybrána talentovými agenty, připojila se k obsazení MADtv. Borstein je také spisovatelkou a dabovala pro několik známých televizních pořadů, včetně Caspera, Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka nebo Power Rangers Zeo.

Borstein se setkala s hercem a spisovatelem Jacksonem Douglasem při studiu improvizace v divadle ACME Comedy Theatre. Douglas jí požádal o ruku během natáčení parodie MADtv a brali se v roce 1999. V říjnu 2014 požádal Douglas o rozvod a v roce 2017 byli oficiálně rozvedeni. Mají spolu syna (r. 2008) a dceru (r. 2012).


15.2.1971
Chicago, Illinois, USA
Alex Borstein csfd

ZlouniChlupáčciTrable o VánocíchVšechny cesty vedou do hrobuNorman a duchovéFor Christ's SakeVrahouniKomplicThe Thick of ItPidihajzlíkZelená je trávaCatwomanSeeing Other PeopleItalské prázdninySanta je úchyl!Americký CasanovaShowtimeDivoké kočkyGriffinoviÚžasná paní MaiselováResident AlienAwkwafina Is Nora from QueensRobot Chicken


Aktualizace osobnostního profilu Alex Borstein: 2.11. 2023 18:27