Hildegard Knef (1925 - 2002)


Známá německá herečka, zpěvačka a spisovatelka, se narodila jako Hildegard Frieda Albertine Knef. V anglicky mluvících zemích bylo její jméno přepisováno jako Hildegard Neff nebo Hildegarde Neff.

Na přelomu 40. a 50. let nejprve odmítla nabídku Davida Selznicka do Hollywoodu, protože by musela přijmout nové jméno Gilda Christian a vydávat se za Rakušanku. Přesto jí její první manžel, Američan Kurt Hirsch, navrhl jako variantu jejího příjmení Neff a pod tímto jménem vystupovala na Broadwayi s větším úspěchem, nežli ve filmu v několika nevýrazných rolích, například v THE SNOWS OF KILIMANJARO (SNĚHY KILIMANDŽÁRA).

Později hrála v západní Evropě, často v nízkorozpočtových produkcích a dostala se také u Hammeru do THE LOST CONTINENT. Tehdy se více soustředila na svou pěveckou kariéru a často si psala vlastní texty. A provdala se podruhé za Angličana Davida Camerona. Slibnou budoucnost pak ohrozil nález rakoviny prsu, což se rozhodla překonat doma v Berlíně. Vše dopadlo dobře a na přelomu 60. a 70. se soustředila na německé šansony. Lidé si ji nejvíce spojují s takovými evergreeny jako Mackie-Messer, Für mich soll's rote Rosen regnen a Ich hab noch einen Koffer in Berlin. U třetího z nich fanoušci vedou vášnivé spory o tom, jestli píseň více sedne Marlene Dietrich nebo právě Hildegard Knef. Ostatně Ella Fitzgerald Knef označila za nejlepší zpěvačku "bez hlasu".

V roce 1970 vydala autobiografii Der geschenkte Gaul - Bericht aus einem Leben, která se stala nejprodávanější poválečnou knihou v Německu. Její další titul Das Urteil byl také velice úspěšný. Konečně, vyrovnáním se s válečným dětstvím a rakovinou nemohla nic zkazit.


28.12.1925
Ulm, Württemberg, Německá říše
1.2.2002
Berlín, Berlin, Německo
Hildegard Knef csfd

Wie angelt man sich einen Müllmann?Eine fast perfekte HochzeitTödliches ErbeChamp closWitchcraft: Vražedná magieFlügel und FesselnNein, ich gebe niemals auf!Der Gärtner von ToulouseWarum die UFOs unseren Salat klauenFedoraGroßstadt-Minaturen: Geschichten zwischen Kiez und Ku'dammI ve smrti samiHildegard Knef und ihre LiederZtracený kontinentGibraltarMozambiqueOdsouzeni k hříchuWartezimmer zum JenseitsBallade pour un voyouBerlin - MelodieCaterina di RussiaDas große LiebesspielHipnosisJolanthe lässt bitten....LandruŽebrácká operaGolden BoyHipnosisLauraLuluStrada dei giganti, LaDer Mann, der sich verkaufteSubway in the SkyFille de Hambourg, LaMadeleine und der LegionärEine LiebesgeschichteGeständnis unter vier AugenSvengaliMuž v zemi nikohoAlrauneDiplomatic CourierIllusion in MollLa Fête à HenrietteNachts auf den StraßenNight Without SleepSněhy KilimandžáraDecision Before DawnEs geschehen noch WunderHříšniceFahrt ins GlückFilm ohne TitelZwischen gestern und morgenVrahové mezi námiDie Brüder NolteniusFrühlingsmelodieUnter den BrückenPeter StrohmBerlin BreakHaus am See


Aktualizace osobnostního profilu Hildegard Knef: 9.11. 2023 23:10