Tina Chin-Fei 81 let


Čínská herečka a bojová umělkyně Tina Chin-Fei se narodila v Šanghaji, ale vyrůstala na Tajwanu, kde vystudovala vysokou školu. V roce 1963 se připojila k filmové společnosti Shaw Brothers a prošla jejich výcvikovým studiem. V roce 1964 podepisuje smlouvu a takřka okamžitě cestuje do Thajska na natáčení. Nejdříve dostávala vedlejší role v komediích a limonádách. Poté se vrací do Hong Kongu a má první velkou roli, v thrilleru Operation Lipstick (1967) s Pei Pei Chengovou, renomovaného japonského režiséra a scénaristy Inoue Umetsuga. V tom samém roce je obsazena do dalších thrillerů Angel with the Iron Fists (1967) režiséra Lo Weie a v Inter-pol (1967) s Lyli Ho a Pei Pei Chengovou, se kterýma v 60.letech natáčela velmi často, stejně tak, ale i s Ku Fengem a Yuehem Hua.

V roce 1977 se vdala a odchází z filmového průmyslu. V 80.letech se na chvíli vrací s komerčně úspěšným My Sentimental Little Friend (1984) s Ericem Tsangem a akční režisér John Woo jí naposledy nabídl roli manželky Dannyho Lee v drsném akčňáku Just Heroes (1989).


26.4.1942
Šanghaj, Čína
Tina Chin-Fei csfd

Yi dan qun yingTie quan xiao ziJiu ba nu langราชินีฝิ่นMeng hu dou kuang longMian juNu ren mian mian guanThe Little Man, Ah FookTian tian bao xiYin se da duiBei di yan zhiDa mi tanDang kou san langLove Is a Four Letter WordMei shan shou qi guaiThe Deadly ChaseMadness of LoveShi si nu ying haoSi qi shiThe Martial HeroThe Stealing LovePa lao po shi da zhang fuXiao shi yi langHu ji huaThe Singing KillerQian mian mo nuDivorce, Hong Kong StyleDie wang jiao waFeng liu tie hanTe jing 009Tie guan yinXiang jiang hua yue yeYour Number Is UpXi you jiChi qing lei


Aktualizace osobnostního profilu Tina Chin-Fei: 6.12. 2023 14:53