Alexander Grand


Americký herec Alexander Grand žil v Hong Kongu a měl tudíž možnost díky svému západnímu vzhledu zahrát si vedlejší úlohy v známých i neznámých asijských snímcích. Svůj debut si odmihnul coby cizinec ve Fist of Fury (1972) s Brucem Lee. Následuje menší role ve scéně na letišti v komerčně úspěšném krimi Stranger in Hong Kong (1972) s Betty Ting Pei v hlavní roli, která v té době měla tajný poměr s Brucem Lee. Vedlejší roli Renskiho ztvárnil v kontroverzním, přesto komerčně úspěšném kung fu snímku Fist of Unicorn (1973), který byl známý spíše návštěvou natáčení Bruce Leeho, který údajně něco málo předváděl akrobatovi Hoi Mangovi a vznikla z toho nemilá aférka ohledně tajných záběrů přidaných do závěru filmu. Před soudem s Little Unicornem to nespravila ani záplata v podobě uvedení jména u akční režie v titulcích.

Po sérii bruceploitation měl větší roli ještě v The Dragon, the Hero (1979) s Johnem Liu a roli boxera ztvárnil v Crystal Fist (1979) s Billy Chongem. S bruceploitation žánrem a filmovým průmyslem se rozloučil roku 1981. Výjimečně se po letech ještě vynořil v drsném Sino-Dutch War 1661 (2001), ale ve více než 20 filmech se Alexander Grand neobjevil.

Alexander Grand csfd

Tong tian pai dangLittle Thing Means a LotLong hu zheng baPotomci Bruce LeeaLamač kostí drží tvrdě tvoje ušiZa jia gao shouZhu zai xie leiDragon on FireE yu tou hei sha xingEdge of FuryBruce Lee v PodsvětíSoul Brothers of Kung FuTang ren jie xiao ziXing xing wangBa guo lian junQi lin zhangXiao tou dou da zeiPěst plná hněvuStranger in Hong Kong


Aktualizace osobnostního profilu Alexander Grand: 7.4. 2024 19:01