Sean Patrick Flanery 58 let


Sean Patrick Flanery se narodil 11. října 1965 v Lake Charles v americké Louisianě, ale s rodiči se později přestěhoval do Houstonu. Jeho otec Paul byl vlastníkem firmy prodávající zdravotnické vybavení a matka Geannie realitní agentkou. Rodiče se rozvedli, když bylo Seanovi 16 let, má sestru Shannon a nevlastní sestru Meghan. Flanery navštěvoval Awty International School a po jejím ukončení se přihlásil na Dulles High School v Sugar Land, kde také absolvoval. Poté se nechal zapsat na Universitu St. Thomas v Houstonu, kde také začal hrát potom, co se nechal přeřadit do třídy s výukou herectví jen proto, aby mohl potkávat dívku, která se mu líbila. Později se přestěhoval do Los Angeles, kde začal pracovat na své kariéře.

Jeho kariéra ale není jen mladý Indy Jones. První velká role kromě Indiany byla ta ve filmu BĚLÁSEK (1995), kde hrál mladého geniálního albína Jeremyho, jež byl ve sklepním pokojíku vychováván prarodiči poté, co jeho matka zemřela při porodu a otec se ho zřekl. Fanoušci "HVĚZDNÉ BRÁNY" si ho jistě vybaví z epizody "Povznesení", kde ztvárnil mimozemšťana Orlina, který se pomocí brány dostane s Carterovou na Zemi, sblíží se s ní, ale je nucen prchnout podomácku sestavenou bránou.

V roce 1999 přišel kromě několika Indyho dobrodružství i film BODY SHOTS, který rozebírá vztahy mezi ženami a muži, také komedie NEODOLATELNÁ po boku se Sarah Michelle Gellar, ale především film Troye Duffyho BOONDOCK SAINTS. Flanery zde hrál Connora McManuse, jednoho z irských bratrů (druhým bráškou byl Norman Reedus), kteří vzali spravedlnost do svých rukou a s pomocí geniálního agenta FBI Schmeckera (Willem Dafoe) se stali nejen soudci, ale i vykonavateli trestu.

Následovaly ne moc významné filmy jako NEORANÉ POLE (2000), ALJAŠSKÝ EXPRESS a HRANICE ŠÍLENSTVÍ (oba 2002) a také menší role ve filmu D-TOX, kde hrál policistu v léčebně pro závislé a psychicky otřesené ochránce zákona. Moc dlouho se tam ale neohřál, stal se totiž hned prvním mrtvým na klinice odříznuté od světa. V dalších letech se objevoval ve filmech různých žánrů, například v béčkových až céčkových hororech DEMON HUNTER (2005) a KAW (2006), které byly pořádnými propadáky, objevil se ale také v epizodě hororového seriálu, "MISTŘI HORORU".


11.10.1965
Lake Charles, Louisiana, USA
Sean Patrick Flanery csfd

NefariousThe WeaponFrank and PenelopeLove HurtsAll iWant for ChristmasAssault on VA-33Born a ChampionHuman FactorLovecký úplněkSlečna závodník2177: The San Francisco Love Hacker CrimesAmerican FighterRychlá hraThe OutsiderHowlersLasso100 YardsFlashburnFurthest WitnessKepler's DreamTexaský bordelThe Evil WithinUnhingedBeyond Valkyrie: Dawn of the Fourth ReichGibbyJohnny Frank Garrett's Last WordMy First MiracleWhen the Starlight EndsZkrocení koněMission ParkMěsto vrahůPhantomPronásledovanéScavengersVražedné vztahy12 Dogs of Christmas: Great Puppy RescueMegazkrat: Smrtící výpadekThe Devil's CarnivalInSightTajemná dívkaHříšníci a svatíSaw 3DSmrtelný úderStrážci hrobkyPokrevní bratři 2The Whole TruthVražda v mé rodiněKřišťálová řekaMladý Indiana Jones: Nový vítrNo GameKawMladý Indiana Jones: Píseň láskyMladý Indiana Jones: Tajemství bluesSavage PlanetTen Inch HeroThe InsatiableVeritas - princ pravdyDemon HunterInto the Fire30 Days Until I'm Famous


Aktualizace osobnostního profilu Sean Patrick Flanery: 30.10. 2023 12:46