DeForest Kelley (1920 - 1999)   † 79 let


Rodným jménem Jackson DeForest Kelley se narodil 20. ledna 1920 v Georgii. Byl synem duchovního, matka byla v domácnosti. Střední školu ukončil v šestnácti letech. Nejprve uvažoval o kariéře zpěváka. V sedmnácti letech se rozhodl pro herectví, i přes nevůli otce.

Jako statistovi se mu tentokrát povedlo zaujmout a získal smlouvu se společností Paramount. Na mladého herce čekaly první filmové úspěchy. Se svou ženou se na tři roky přestěhoval do New Yorku, kde se opět věnoval divadlu. Vrátil se zpět do Hollywoodu, kde začal dostávat role v mnoha westernech a televizních seriálech.

Jeho nejslavnější postavou se stal doktor McCoy v kultovním seriálu STAR TREK (1966). Původně zde měl přitom hrát vulkance Spocka. Po dokončení série Kelley nějaký čas nebral role a působil jen v divadle. Od konce sedmdesátých let hrál postavu doktora McCoye v šesti navazujících celovečerních filmech.

V roce 1991 obdržel svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Nabídli mu i roli v sedmém filmu STAR TREK: GENERATIONS (1994). Kelley to ale odmítl kvůli zdravotním problémům.


20.1.1920
Atlanta, Georgia, USA
11.6.1999
Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
DeForest Kelley csfd

The Brave Little Toaster Goes to MarsStar Trek VI: Neobjevená zeměStar Trek V: Nejzazší hraniceStar Trek IV: Cesta domůStar Trek III: Pátrání po SpockoviStar Trek II: Khanův hněvStar Trek: FilmBonanza - Ride the WindNoc králíkůZávažná stopaPolice StoryJohnny RenoWacoApačovéBlack SpursManželství na druhý pokusTown TamerKam se poděla láskaGunfight at Comanche CreekWarlockThe Law and Jake WadePřestřelka u O.K. CorraluRaintree CountyMuž v šedém flanelovém oblekuTension at Table RockBambusový důmIllegalThe View from Pompey's HeadTaxiMužiDuke of ChicagoLife of St. Paul SeriesMalayaCanon CityFear in the NightVariety GirlStar Trek: Hluboký vesmír devětStar Trek: Nová generaceCowboys, TheStar TrekThe ABC Afternoon PlaybreakStar Trek


Aktualizace osobnostního profilu DeForest Kelley: 25.4. 2024 19:49