Nichelle Nichols (1932 - 2022)


Nichelle Nichols je americká herečka a zpěvačka. V mládí objevili její hlasové možnosti, takže se začala prosazovat zpěvem. Jezdila na turné po Spojených státech, kde vystupovala jako hlavní zpěvačka a tanečnice. V osmnácti letech se vdala za tanečníka, jež byl o patnáct let starší než ona. Nebylo to šťastné manželství a vydrželo jen čtyři měsíce. Z tohoto krátkého vztahu se jí narodil syn. V roce 1968 se podruhé vdala za hudebního skladatele, manželství ale také skončilo rozvodem.

V průběhu natáčení série měla jednou osobní krizi. Byla pod velkým tlakem a rasistické předsudky okolí jí způsobovaly potíže. Rozhodla se proto s účinkováním skončit. Martin Luther King ji však přemluvil, aby v seriálu hrála dál. Doufal, že její postava bude vnímána jako důležitý symbol nadcházejícího konce rasismu v Americe.

Nichelle napsala autobiografickou knihu, kde přiznává, že její vztah s tvůrcem Star Treku, Gene Roddenberrym, byl jeden čas více než přátelský. Od konce sedmdesátých let žila v Texasu a skoro deset let pracovala v personálním oddělení kosmického střediska NASA. Uhuru ztvárnila také v šesti navazujících filmech o dobrodružství klasické posádky Enterprise.

V roce 1992 jí vytvořili místo na Hollywoodském chodníku slávy. Ve stejném roce se také vrátila ke zpívání. Účinkovala ve velkolepé hudební show, kde v jejím podání zaznělo 12 legendárních písní. Její mladší bratr spáchal v roce 1997 hromadnou rituální sebevraždu spolu se členy náboženské sekty. Nichelle Nichols se herectví se věnuje dosud. Zbožňuje fanoušky Star Treku a ráda se objevuje na jejich početných akcích a srazech.


28.12.1932
Robbins, Illinois, USA
30.7.2022
Silver City, New Mexico, USA
Nichelle Nichols csfd

Star Trek: First FrontierUnbelievable!!!!!Surge of DawnAmerican NightmaresBílá orchidejŽraločí tornádo 5Surge of Power: Revenge of the SequelOmaha StreetThis Bitter EarthScooby Doo! Prokletí nestvůry z jezeraLady Magdalene'sTorturer, TheTru LovedStar Trek: Of Gods and MenUž jsme tam?Surge of PowerSněžní psiGargoyles: Brothers BetrayedKapitán ZoomCommander Toad in SpaceStar Trek VI: Neobjevená zeměStar Trek V: Nejzazší hraniceStar Trek IV: Cesta domůThe SupernaturalsStar Trek III: Pátrání po SpockoviAntony and CleopatraStar Trek II: Khanův hněvStar Trek: FilmTirák TurnerTarzan's Deadly SilenceDoctor, You've Got to Be Kidding!Tarzan's Jungle RebellionMade in ParisMister BuddwingGreat Gettin' Up Mornin'Porgy and BessStar Trek - FenoménDownward DogCabonauts, TheHrdinovéSimpsonoviFuturamaBuzz Lightyear of Star CommandDobro proti zluSpidermanStar Trek: Hluboký vesmír devětBatman


Aktualizace osobnostního profilu Nichelle Nichols: 31.10. 2023 23:50