René Auberjonois (1940 - 2019)


René Murat Auberjonois se narodil 1. června 1940 v New Yorku v USA do umělecké rodiny, která zahrnovala jeho dědečka, známého švýcarského malíře a otce Fernanda, který byl spisovatel. Jeho matka byla princezna Louise Laure Napoleone Eugénie Caroline Murat, která byla pravnučka jednoho z hlavních rádců vojevůdce Napoleona Bonaparte při jeho slavném tažení. Jeho rodina se přestěhovala do Paříže krátce po druhé světové válce. Zde také René udělal důležité rozhodnutí, když v šesti letech mohl řídit školský sbor na rodičovském představení Do You Know Muffin Man?. Když představení skončilo rozhodl se stát se hercem.

V roce 1969 získal roli ve svém prvním hudebním díle Coco, zde se setkal s hvězdou Katharine Hepburn a získal nominaci za herce ve vedlejší roli. Od té doby hrál v mnoha divadelních představeních, filmech a televizních seriálech, včetně role Claytona Endicotta v komediálním seriálu BENSON (1979), ale nejvíce se proslavil ve slavné sérii STAR TREK: DEEP SPACE NINE (1993), kde ztvárnil roli Oda po dobu sedmi let. Mezi jeho nejnovější projekty patří film PATRIOT (2000), kde měl hlavní roli Mel Gibson a účast v několika dílech seriálu FRASIER (1993) roku 2000. Také si zkusil dabovaní v herním průmyslu ve hrách Uncharted 2 a Fallout. Momentálně šťastně žije se svojí manželkou Judith a má dvě děti.


1.6.1940
New York City, New York, USA
8.12.2019
Los Angeles, California, USA
René Auberjonois csfd

První krávaRaising BuchananThe CircuitWindows on the WorldBlood StripeJisté ženyThis Is HappeningLetadla 2: Hasiči a záchranářiKlídek, Scooby-Doo!Geppetto's SecretTarzan a JaneBurning Down the HouseDeník princeznyGeppettoJosef - Král snůMalá mořská víla II: Návrat do mořePatriotSally Hemingsová: Americký skandálWe All Fall DownInspektor GadgetAmerický ocásek 3 - Poklad na ManhattanuKočky netančíLos LocosSnide and PrejudiceBatman navždyMalá pistolnice JoHráčNed Blessing: The True Story of My LifeRiskantní kartaThe Sands of TimeAbsolutní cizinciLost Language of Cranes, TheStar Trek VI: Neobjevená zeměBilly KidKaren na dvoře krále ArtušeMalá mořská vílaMalý Nemo: Dobrodružství v DřímkověRodinná explozeLongarmMy Best Friend Is a VampirePolicejní akademie 5: Nasazení: Miami BeachScooby-Doo and the Ghoul SchoolEmmanuel Lewis: My Very Own ShowWalker3:15Smoky Mountain Christmas, AVánoční hvězdaPoslední jednorožecThe Kid from NowhereThe Smurfs Christmas SpecialBizoni na tahuMore Wild Wild WestJednou o půlnociKate Loves a MysteryThe Wild Wild West RevisitedOči Laury MarsovéKing KongPanacheThe TVTV ShowVelký autobus


Aktualizace osobnostního profilu René Auberjonois: 1.11. 2023 17:46