Nana Visitor 66 let


Nana Visitor, vlastním jménem Nana Tucker se narodila 22. července 1957. Už od narození jí bylo herectví předurčeno, její rodiče byli totiž Robert Tucker, choreograf na Brodwayi a Nenette Charisse, baletní instruktorka. Kromě toho, že od mládí vyrůstala obklopena herci, začala v sedmi letech navštěvovat baletní kurzy ve škole, kde pracovala její matka. Na střední škole pak absolvovala první vystoupení na jevišti. Kvůli divadlu pak odmítla nastoupit na Princeton. Stejně jako jeho rodiče, se totiž rozhodla, že udělá karieru na jevišti.

Přestěhování do Los Angeles mělo velký vliv na její budoucí karieře v televizi. V roce 1982 se objevila v soup opeře ONE LIFE TO LIFE, nicméně její televizní kariera se začala rozvíjet až po přestěhování. Postupně začala hostovat v seriích MACGYVER, REMINGTON STEEL, THIRTYSOMETHING, L.A. LAW, EMTY NEST nebo hned několikrát v MATLOCKOVI. Vedle Angely Lasbury si zahrála v MURDER, SHY WROTE a v roce 1990 vystupovala společně s tehdy nezmámou Sandrou Bullock v televizní adaptaci WORKING GIRL.

Její možná největší role přišla v roce 1993, kdy byla obsazena do role Majora Kiry Nerys (později Plukovníka) v serii STAR TREK: DEEP SPACE NINE, kterou hrála rovných sedm let až do konce serie. Během té doby se nejen stala jednou z nejoblíbenějších postav tamní serie.

Po konci seriálu se vrátila na Broadway, kde hrála v tamní verzi muzikálu Chicago a hostovala jako Madam X v Dark Angelovi. Na televizi a film nezanevřela. Objevila se například v ABC serii WILDFIRE nebo v nezávislých filmech MINI´S FIRST TIME a BABYSITTER WANTED.


26.7.1957
New York City, New York, USA
Nana Visitor csfd

Six Feet ApartUnbelievable!!!!!A Bread Factory, Part OneA Bread Factory, Part TwoVražedné právoA Rising TideMéďa 2In My PocketIntimní pastPátek třináctéhoSprávná volbaĎáblovo dítěÚkladná vraždaThey Are Among UsNikki and AlexanderA Father's HomecomingMeet the MunceysDuchSentinelStar Trek: Lower DecksDynastieGriffinoviCastle na zabitíGrimmTorchwoodBattlestar GalacticaWildfire


Aktualizace osobnostního profilu Nana Visitor: 30.10. 2023 08:52