Diana Muldaur 85 let


Diana se narodila v New Yorku, ale dětství prožila společně se svou sestrou v Martha´s Vineard, v Massachusetts. Herectví se začala věnovat už na střední škole a pokračovala v tom i na soukromé dívčí vysoké škole Sweet Briar College, kterou vystudovala v roce 1960. Hraní se pak učila od Stelly Adler, která ji udělala jméno na New Yorských divadelních prknech. Její popularita se tak zvyšovala, že se stala členkou The Screen Actors Guild (divadelní odbory) a v letech 1983-85 byla jako první žena prezidentkou The Academy of Television Arts & Sciences.

Celou druhou řadu pak hrála v STAR TREK: THE NEXT GENERATION, jako hlavní zdravotník na vesmírné lodi Enterprise. I přes to že se na roli těšila, už kvůli dřívějšímu učinkování v předešlé serii, po sezoně odešla a později přiznala že to nebylo to co očekávala od této zkušenosti, z části proto, že jí původní obsazení zcela nepřijalo a taky proto že její role působila příliž negativně na seriál. Přesto obdivuje Startekovský fandom, který označila jako “I find them very dear”.

Od začátku 90. let se z televizní obrazovky zcela vytratila, ještě v roce 1991 se objevila jako host ve filmu PERRY MASON AND THE CASE OF THE FATAL FASHION a v roce 1993 ještě namluvila hlas v BATMAN: THE ANIMATED SERIES a řekla dost. Místo hraní si plně užívá života spolu s scénaristou Robertem Dozierem, se kterým nemá žádné děti a tak jí radost dělá její airedarský teriér, hraní golfu, občasná renovace obydlí a lyžování.


19.8.1938
New York City, New York, USA
Diana Muldaur csfd

Finding HannahDruhá strana láskyPerry Mason: Případ smrtící módyThe Return of Sam McCloudVražda o třech dějstvíchTerror at AlcatrazDan August: The Jealousy FactorReturn of Frank Cannon, TheThe Miracle WorkerManeaters Are Loose!To Kill a CopBeyond ReasonCry for JusticePine Canyon Is BurningSmrtelný trojúhelníkCharlieho andílciChosen SurvivorsLon McQPlanet EarthPrasečí farmaCall to DangerOrdealSpecial Act of Love, ATen druhýJeště jeden vlak k vyloupeníMcCloud: Who Killed Miss U.S.A.?ObhájceČíslo jednaPlavecBatmanHearts Are WildStar Trek: Nová generaceA Year in the LifeA Year in the LifeTo je vražda, napsalaFitz and BonesThe Incredible HulkHizzonnerBlack BeautyWord, TheV ulicích San FranciscaThe Tony Randall ShowThe Rockford Files


Aktualizace osobnostního profilu Diana Muldaur: 26.4. 2024 01:44