Robert Duncan McNeill 59 let


Robert Duncan McNeill se narodil 9. listopadu 1964 v Severní Karolíně. Je to americký herec, producent a režisér. Jeho rodina z počátku žila ve Washingtonu, DC než se usadila v Atalantě, ve státě Georgia. Zde taky absolvoval místní střední školu. Poté se přestěhoval do New Yorku, kde se zapsal na Juilliard, kde strávil dva roky studiem obchodu.

Vraťme se ale k televizi. Zde kromě už zmíněného seriálu si postupně ukazál v seriálech jako je například THE TWIGHT ZONE; L.A. LAW; SISTERS, MURDER, SHE WROTE; THE OUTER LIMITS nebo HOMEFRONT. Jeho nevětší dosavadní role ale přišla v roce 1995, kdy byl obsazen do STAR TREK VOYAGER. Zde hrál komplet všech sedm řad v roli poručíka Toma Parise. Po konci seriálu si ještě zahrál ve filmu INFESTED, tím ale jeho herecká kariera zatím končí.

Už ve Voyageru našel svůj talent pro režírování a tvorbu seriálů. Právě ve Voyageru si střihl několik epizod jako režisér. Následně jako režisér se podílel na epizodách v seriích DAWSON CREEK, DEAD LIKE ME, nebo v pátém Star Trek seriálu ENTERPRISE. Jako režisér a scénarista se podílel na filmu BATTERY a 9MM OF LOVE. V současné době jeho práci můžete vidět v populárním špionážním seriálu CHUCK, ve kterém režíroval zatím dvanáct epizod. Na tomhle seriálu se rovněž podílí jako výkonný producent.

Ze soukromého života mohu uvést, že je ženatý s Carol Seder se kterou má tři děti (Taylor, Kyle a Carter Jay). Nejstarší potomek, dcera Taylor jde v otcově šlépjejích jako herečka a můžete jí vidět v seriálu Summerland v epizodě The Pleiades. Dále pak mohu uvést, že je zakladatelem Reel Play Productions, což je divadelní skupina pro děti.


9.11.1964
Raleigh, North Carolina, USA
Robert Duncan McNeill csfd

Mason Twins, ThePravdivé lžiResident AlienSo Help Me ToddTurner a HoochA Million Little ThingsDoktořiKravaťáciThe OrvilleJak přežít rozvodThe ArrangementX-Men: Nová generaceSalvationTlukot srdcíRed Band Society


Aktualizace osobnostního profilu Robert Duncan McNeill: 10.11. 2023 02:23