Roxann Dawson 65 let


Roxann Dawson je americká herečka, režisérka, producentka a v poslední době hlavně spisovatelka. Narodila se 11. září 1958 v Los Angeles. Zde i vyrostla a odtud odešla na Kalifornskou universitu v Berkeley kde později odpromovala. Brzo na to přišla její první divadelní role, a to ve hře A Chorus Line produkované na Brodwayi, kde si zahrála Dianu Morales. Poté se trochu vytratila. Ještě v New Yorku odehrála pár her mimo Brodway. Například The Tempe od Julie Taymor. Jako členka Circle Repertory Company vytvořila role pro původní inscenace The Early Girl a V&V Only plus mnoho dalších. Posléze si zahrála v mnohých regionálních divadlech po celém území USA, prakticky od Arena Stage v Washington DC do South Coast Repertory v Kalifornii. A pak přišla televize.

Když totiž Roxann zrovna nehrála, věnovala se právě této vášni. Už v ve Star Treku Voyageru si odbyla svůj režisérský debut a to v epizodě Riddles a vrátila se k této profesi v průběhu sedmé řady tohoto seriálu. Rovněž se podílela na knize Entering Tenebrea, která je první z triologie a může se pochlubit svou vlastní divadelní hrou Passage Through the Heart, která měla premiéru v roce 1997 na Minnesotské univerzitě.

Jak jste si jistě všimli, tak Roxann se narodila ve stejný den, kdy byl spáchán teoristický útok na USA. Na tento toto téma se ji mnozí její fanoušci ptají, zejména na to kde v té době byla. Můžu prozradit že byla v Anglii. Ze soukromého života dale prozradím že je vdaná za Eric Dawsona, casting directora se kterým má dvě dcery. Mezi další její vášně patří čtení knih, ze kterých pro zajímavost má ráda Nesnesitelnou lehkost bytí od Milana Kundery. V současné době bydlí ve svém rodišti Los Angeles.


11.9.1958
Los Angeles, California, USA
Roxann Dawson csfd

ZlomNadacePříšerný příběh Dolores RoachovéPenny Dreadful: Město andělůTohle jsme myThe Deuce: Špína ManhattanuThe Morning ShowTakoví normální AmeričanéThe ChiChanceDomek z karetGood Girls RevoltMercy StreetOdstřelovačOkupovaná kolonieThe PathVražedné MiamiAgenti S.H.I.E.L.D.AquariusBatesův motelBosch


Aktualizace osobnostního profilu Roxann Dawson: 11.11. 2023 09:07