Don Wong 0 let


Korejský herec, bojový umělec a akční režisér Don Wong vl.jm. Tao Wang, se narodil v do herecké rodiny 4.října 1945 v Andongu, v Jížní Koreji. Díky bojovému umění Taekwondo si ho všímá slavný režisér Lo Wei a obsazuje ho do hlavní role v Back Alley Princess in Chinatown (1974) po boku oblíbené Lingfeng Shangguan. Zde se poprvé setkává s dvojicí slavných akčních choreografů Lam Ching Yingem a Chin Yuet-Sangem, ale také s herečkou Sylvií Chang. Režisér Lo Wei mu stejnou roli Yellow Tigera nabízí i v trháku s Chuckem Norrisem v Yellow Faced Tiger (1974), kde se znovu setkává s výše jmenovanou trojicí.

V první polovině 80.let je ještě často vidět v nezávislých bojovým snímcích a v některých dělá i akční choreografii, ale po úpadku zájmu o kung fu natáčí již méně. Za zmínku stojí ještě určitě role v komerčně velmi úspěšném dramatu The Story of Dr. Sun Yat Sen (1986), poté přichází herecký útlum. S přestávkami natáčí Don Tao Wong dodnes a na svém kontě má kolem 80 snímků.


9.10.2023
Andong, Korea
Don Wong csfd

Wu yue yi haoA Matter of TimeHectorJiang xie shen jianMiao jie shi san meiBa er san pao zhanInferno ThunderboltNinjaXiao tai jiYe baoJin men nu bingThe Ninja AvengerBo shaNight OrchidXue zhan da er danMarkingShou da guiXin hai shuang shiGuningtou da zhanHe xing dao shou tang lang tuiLong quan she shou dou zhi zhuSe qing tai jianYou ling shenAssault of Final RivalFeng zhi shen tui tian fo zhangGou hun zhen duo ming quanGun wangShe xing diao shouTie shou wu qing zhui hun lingTiger ManYing quanZhui lieBo mingDa jiao niang ziDva žlutí pekelníciMěsíční meč a nefritový levNan quan bei tui zhan yan wangNu ma fei shaPomsta bronzového bojovníkaShi da di ziShi da zhang men chuang Shao LinTuo gu gui jian lang yanXue yuYing zhao tang langTajní nepřátelé Stříbrné liškyBa bai zhuang shiMasakr v San FranciscuXiao ying xiong da nao Tang Ren jieHuan huan aiBruce Lee and Kung Fu Mania


Aktualizace osobnostního profilu Don Wong: 9.10. 2023 19:47