Jocelyn Quivrin (1979 - 2009)


Francouzský herec Jocelyn Quivrin navázal v dospělosti na dětské zkušenosti s kamerou a zařadil se mezi výrazné naděje francouzského filmu, jeho slibnou kariéru však předčasně ukončila tragická smrt. Pocházel z Dijonu, jeho otec je lékařem a patří k významným odborníkům v oboru anestezie. Již jako dítě se Jocelyn objevoval před kamerou, velkou šancí pro něj byla jedna z hlavních rolí mladšího králova bratra ve výpravném historickém filmu LUDVÍK, KRÁL DÍTĚ (Louis, enfant roi, 1992). Tento film byl s úspěchem uveden na festivalu v Cannes a Quivrin se dostal do povědomí filmových a televizních producentů.

Své herecké schopnosti prokazoval Quivrin ale i v příbězích ze současnosti, porotu mezinárodního filmového festivalu v Rotterdamu zaujal nevšední film ze života studentů VYSOKÁ ŠKOLA (Grande école, 2005). Tento film znamenal pro Quivrina i zásah do soukromého života – při natáčení se seznámil s herečkou Alice Taglioni (*1976), která se stala jeho životní partnerkou a v roce 2009 se jim narodil syn Charlie. Z Quivrinovy další filmografie je na místě vzpomenout ambiciózní, ale podle mnohých nepříliš podařený thriller ŘÍŠE VLKŮ (L′empire des loups, 2005), kde vytvořil hlavní dvojici policejních vyšetřovatelů spolu s Jeanem Renem.

Další historickou postavu mu přinesl film z doby napoleonských válek ZKÁZA ZÁMKU HERM (Jacquou le croquant, 2007), se svou životní partnerkou Alice Taglioni si zahrál v komedii NÁŠ NELÍTOSTNÝ SVĚT (Notre univers impitoyable, 2008). Velkým triumfem byl pro něj film 99 FRANKŮ (99 francs, 2007). Zatímco dosud hrál v řadě oceněných snímků, tento titul byl úspěšný výhradně pro něj a získal za něj několik prestižních cen. Kromě toho jsme Jocelyna Quivrina u nás mohli vidět v několika oblíbených kriminálních seriálech jako NAVARRO nebo JULIE LESCAUTOVÁ.

Quivrinova vášeň pro silná auta a rychlou jízdu se mu stala osudnou. V neděli 14. listopadu 2009 krátce před půlnocí nezvládl řízení svého sportovního vozu na dálnici A13 nedaleko Saint-Cloud a zahynul při autonehodě. Bylo mu třicet let.


14.2.1979
Dijon, Côte-d'Or, Bourgogne, Francie
15.11.2009
Saint-Cloud, Hauts-de-Seine, Francie
Jocelyn Quivrin csfd

Hlava na hlavěInkognitoWolbergova rodinaZa dobrodružstvímCa$hLOLNáš nelítostný svět99 frankůDeux vies... plus uneJean de La FontaineLes amours d'Astrée et de CéladonZkáza zámku HermSyrianaŘíše vlkůGrande écoleL'OutremangeurSem ElaFéroceClémentNanaLa banquiseProfesorFaçon de le dire, LaMožnáLautrecClara et son jugeHistoire d'hommesAu petit MargueryFiestaLouis, enfant roiRevivreÉquipe médicale d'urgenceL'enfant des LumièresRastignac aneb ctižádostivostJulie LescautováMaigretNáš učitelPort-Breac'hLes compagnons de l'aventureActeurL'ultimatumLe Premier jourIl fait trop chaud ici - J'ai froid - J'ai chaud - Vous ne vous souvenez pas?Fin de la nuit, LaMaestroOn ne peut pas plaire à tout le monde


Aktualizace osobnostního profilu Jocelyn Quivrin: 30.10. 2023 09:10