Angela Bassett 65 let


Angela Bassett se narodila v NY, ale dětství prožila na Floridě, kde vyrůstala se svou matkou Betty, která pracovala jako sociální pracovník. Její matka jí vždy upozorňovala na důležitost vzdělání a tak i díky její pomoci Angela úspěšně zakončila studium na Yale University v NY, kde studovala drama. Zde také poznala svého manžela Courtney B. Vance s kterým má dvojčata.

Ale až 90. léta přinesly Angele slávu a obdiv. Ať už to byly filmy MALCOLM X nebo PANTHER, kde ztvárnila jednu a tu samou postavu, anebo její nejznámější role v autobiografickém snímku WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT, kde hrála Tinu Turner a za kterou byla nominována na oskara. Angele v r.2001 byla nabídnuta role Leticie Musgrove v Plesu příšer, ta ale odmítla, protože se nechtěla svléci před kamerou. Tato role byla poté udělena Halle Berryove, která získala oskara. Angela Bassetova je jedna z osmi afro-amerických hereček nominovaných na oskara za nejlepší herečku.


16.8.1958
New York City, New York, USA
Angela Bassett csfd

WildwoodDamselBlack Panther: Wakanda nechť žijeWendell a WildVýbušnej koktejlDuše(Ne)matkyAvengers: EndgameBlack PantherBumblebeeMission: Impossible - FalloutPád LondýnaThe Snowy DayChi-RaqPoslední přežijeZvědavý George - Zpátky do džungleWhite Bird in a BlizzardBetty and CorettaPád Bílého domuVánoce v HarlemuRogueTohle je válka!Green LanternIdentityVelký skokThe Notorious B.I.G.Gospel HillMeet the BrownsNic než pravdaOf Boys and MenRobinsonoviAkeelahČasovaná bombaKomaMr. & Mrs. SmithMr. 3000InkognitoSluneční zeměThe Rosa Parks StoryKdo s kohoRubyina hospodaBoesman and LenaPříběh malého slonaSupernovaHudba mého srdceOur Friend, MartinNevinný výletKontaktAž si vydechnuPanterUpír v BrooklynuZvláštní dnyTina TurnerCritters 4Malcolm XNevinná krevSkutečný život v Belle ReveThe Jacksons: An American Dream37. patro v plamenechChlapci ze sousedství


Aktualizace osobnostního profilu Angela Bassett: 5.11. 2023 07:13