Stuart Townsend 51 let


Narodil se 15.12.1972 v irském Howth. Pochází ze tří dětí - jeho rodiče (mimochodem otec, Peter Townsend, je slavný golfista) spolu mají ještě syna Dylana a dceru Chloe. Stuart se již v mládí objevoval v různých studentských filmech, vystudoval Gaiety School of Acting v Dublinu a potom, co na sebe upozornil ve filmu TROJAN EDDIE (1996) začal si budovat kariéru. Hrál v řadě snímků, přesto byl však známý spíš jen v rodném Irsku a v Británii.

Namísto toho, aby ho díky nejúžasnější trilogii posledních let znal celý svět, Stuart vykročil po cestě ne příliš úspěšných snímků. A tak si v roce 2002 zahrál se svou budoucí partnerkou Charlize Theron otce uneseného dítěte ve filmu Trapped (HRA O DÍTĚ), a v témže roce také upíra Lestata v hororu KRÁLOVNA PROKLETÝCH, který se snaží vyprovokovat celou upírskou komunitu tím, že se veřejně proslaví jako rocková hvězda, a také omylem oživí královnu upírú, Akashu, která jej chce za svého krále.

O rok později se konal jeho druhý pokus o dobytí Hollywoodu. Tou průlomovou rolí měl být nesmrtelný Dorian Gray v LIZE VÝJIMEČNÝCH, při jejímž natáčení zavítal s celým štábem a hlavní hvězdou Seanem Connerym do (v té době povodní sužované) Prahy. Očekávaný úspěch komiksové adaptace se bohužel nedostavil. A tak se Stuart vrátil se k menším filmům, jako například HRÁČI nebo film ze třicátých let, HLAVA V OBLACÍCH, kde se opět objevil po boku Charlize Theron a Penelope Cruz. Vedle první jmenované se také mihl ve scifi AEON FLUX.

Jeho prozatím posledním projektem je film CHAOS THEORY. Těžko říct, jak se jeho kariéra bude vyíjet dál. Pokud by se jednou rád zařadil mezi hereckou elitu, bude to chtít zřejmě důslednější výběr rolí. Nicméně, nebylo by od věci popřát mu k tomu hodně štěstí.


15.12.1972
Howth, Dublin, Irsko
Stuart Townsend csfd

The Martini ShotApache JunctionChristmas at Castle HartGrace and GritTwo Minutes to MidnightA Stranger in ParadiseMaggie HillTeorie chaosuDohazovačÆon FluxAtomic Circus - Návrat Jamese BatailleHlava v oblacíchHráčiLiga výjimečných24 hodinKrálovna prokletýchPayback All-Star Revue, TheVše o AdamoviMauvaise passeThe Venice ProjectV zemi divůŠimon MágVzkříšeníFixlováníUnder the SkinTrojan EddieZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiJak prostéSalemBetrayalAgent bez minulostiRobot ChickenNight Stalker


Aktualizace osobnostního profilu Stuart Townsend: 16.11. 2023 21:03