Leonora Fani 70 let


Leonora Fani, vlastním jménem Eleonora Cristofani se stala známou zejména díky italské sexy komedii v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. Tato drobná dívka neokouzlovala muže ohromným poprsím či boky, ale naopak svou křehkostí.

Roku 1975 se díky koprodukčnímu snímku APPUTAMENTO NOC L’ASSASSINO (AGRESE) stala známou i ve Francii a v tomto zajímavém dramatu sekundovala hercům jako Jean Louis Trintignant, Catherine Deneuve či Claude Brasseur. Další mezinárodní snímek natáčí roku 1976 a to E LA NOTTE SI TINSE DI SANGUE (DIE HINRICHTUNG). Thriller o psychopatickém asijském vrahovi, byl natočen podle skutečné události a Leonora zde hrála roli Jenny. IL CONTO E CHIUSO od Stelvia Massiho je šíleným a detailně výborně ztvárněným filmem se spoustou krveprolití. Snímek, který byl po vydání dost kritizován je erotické drama plné sexu (i se psem), kde hraje i budoucí pornohvězda Ilona Staller. Film nese výmluvný název BESTIALITA (1976). Jako Francesca hrála Leonora v erotickém filmu CALDRE LABRA (1976).

Drama NENE z roku 1977 je možná nejznámějším snímkem Leonory. Hraje zde hlavní roli dívky Nene. Jak veřejnost, tak kritici souhlasí, že kariéra Leonory je v bodě obratu a ona se může stát herečkou hlavních rolí. Ovšem místo toho, Leonora téměř dva roky nedostává žádnou roli. Roku 1979 pak přichází průměrný film SENSITIVITA a role Lilian. Film opětovně plný nahoty a sexu. V roce 1980 se pak objevuje po boku další již téměř zapadající hvězdičky Merisy Mell ve filmu PECCATI A VENEZIA. Společně pak znovu hrají ve stejném roce v německém filmu FEBBRE A 40!. Celkem hrála Leonora ve 24 filmech a jen poslední role v komedii DEI MIEI BOLLENTI SPIRITI (1981) byla zkušenost s televizní tvorbou. Nafotila i sérii nahých fotografií pro časopisy Playboy a Playmen.

Leonora se počátkem osmdesátých let vytratila postupně zcela z filmové branže. Své nejúspěšnější období prožila v letech 1975 a 1979. Patřila k mnoha dívkám tohoto období, které byly předurčeny jen ke krátkotrvající slávě, u ní to byly zejména filmy „béčkové“ produkce v rolích mladých dívek s traumaty či sexuálními úchylkami.


18.2.1954
Crocetta del Montello, Veneto, Itálie
Leonora Fani csfd

Difendimi dalla notteDei miei bollenti spiritiHabibi, amor míoUomini di parolaChampagne... e fagioliEden no sonoPeccati a VeneziaŠťastné narozeniny, HarryGiallo a VeneziaSensitivitàNenèPensione pauraBestialitàCalde labbraDie HinrichtungIl conto è chiusoPer amore di CesarinaPerché si uccidonoAgreseFermi tutti! È una rapinaSon tornate a fiorire le roseSoukromé hodinyAmore mio non farmi maleDomestico, IlLa svergognataMetti... che ti rompo il musoI ragazzi di celluloide 2


Aktualizace osobnostního profilu Leonora Fani: 13.3. 2024 16:59