Ian Somerhalder 45 let


Ian Joseph Somerhalder se narodil 8. prosince 1978 ve znamení střelce v Covingtonu v Louisianě. Jeho otec Robert, stavební podnikatel je francouzskoanglického původu a matka Edna má předky v Irsku a mezi severoamerickými indiány a vyrůstala na prasečí farmě v Mississippi. Má také sestru a bratra Boba.

Ian započal svou kariéru jako model již v 10 letech za podpory své matky. Procestoval téměř půlku světa, ještě předtím než mu bylo 18, dostal se do New Yorku, Paříže, Londýna a Milána. Stal se modelem takových značek jako jsou Calvin Klein, American Eagle Outfitters, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace a Guess. Přestože se i nadále věnoval modelingu v modelingové agentuře DNA Models, začal také s herectvím.

Jeho první velká role byla ve filmu PRAVIDLA VÁŠNĚ režiséra Rogera Avaryho, natočeného podle stejnojmenného románového bestselleru spisovatele Breta Eastona Ellise. Stal se jedním z hlavních herců v první řadě veleúspěšného seriálu ZTRACENI (postava Booneho Carlyla). Objevil se také např. v seriálu SMALLVILLE, kde si zahrál postavu Adama Knighta, mrtvého člověka, jenž je udržován naživu pomocí speciální drogy, dále v seriálech: KRIMINÁLKA LAS VEGAS, KRIMINÁLKA MIAMI, ZÁKON A POŘÁDEK, ZNOVU NA SVĚTĚ a další. Znovu se k roli Booneho Carlyla v seriálu ZTRACENI vrátil jako host v druhé i třetí sérii.

V listopadu 2000 se Ian jako vůbec první mužská celebrita stal Nejkrásnějším mužem měsíce na webových stránkách mostbeautifulman.com. V březnu 2006 vyhlásila agentura DNA Models Top 10 mužských modelů, mezi kterými figuruje i sám Ian.


8.12.1978
Covington, Louisiana, USA
Ian Somerhalder csfd

Time FramedCradlewoodAnomálieCaught on TapeHow to Make Love to a WomanLost: The Final JourneyFireballProbuzeníTurnaj zabijákůZtracené městoZtracený svědekMarco PoloLost: RevelationPulsTV: The MovieThe Sensation of SightZtraceni: CestaFearlessV rukách nepřítelePravidla vášněProměny v srdcíchAnatomy of a Hate CrimeDům životaV WarsUpíří deníkyClevver Now


Aktualizace osobnostního profilu Ian Somerhalder: 13.11. 2023 12:35