Lynne Ramsay 54 let


"Zjistila jsem, že tvorba filmů není jen práce, stane se to součástí celého vašeho života."

Hned za své první dva (krátkometrážní) filmy z roku 1996 KILL THE DAY a SMALL DEATHS získala dvě ceny poroty na festivalu v Cannes a ukázala, že její realistický a vizuální styl režie si zaslouží pozornost. Za svůj první celovečerní debut RATCATCHER obdržela cenu British Independent Film Award a některá další festivalová ocenění.

"Je to opravdu divný film, v jistém smyslu jsem se snažila experimentovat a brát věci jiným směrem, z poloviny to fungovalo z poloviny ne."

Drama MORVERN CALLAR je založeno na románu Alana Warner, film vypráví příběh o dívce jménem Morvern (Samantha Morton) jejíž přítel spáchá sebevraždu a zůstane po něm v šuplíku napsaný román. Morvern Callarová ho vydá pod svým jménem a za utržené peníze se pokouší vyrovnat s krutou ztrátou blízkého člověka.


5.12.1969
Glasgow, Strathclyde, Scotland, Velká Británie
Lynne Ramsay csfd

PolarisNikdys nebylMusíme si promluvit o KevinoviMorvern CallarováChytač krysBrigitteCinema16: European Short FilmsCinema16: British Short FilmsPlavecGasmanKill the DaySmall DeathsBill Douglas - My Best FriendCannes UncutChambre 999I Am WeekenderWomen Making Films: A New Road Movie Through CinemaElectric ShortsFront Row FlynnIMDb Trailer with Commentary


Aktualizace osobnostního profilu Lynne Ramsay: 3.11. 2023 12:29