Dusty Rhodes (1945 - 2015)


Americký profesionální wrestler, producent a trenér, který pracoval zejména pro NWA a WWE Virgil Riley Runnels Jr., je nejlépe znám pod ringovým jménem Dusty Rhodes.

V následujícím roce se přesunul na úspěšnější wrestlingové území Texasu, kde si ho oblíbil legendární wrestler Greg Hart, který mu na chvíli dělal manažera. 188 cm vysoký a 125 kg těžký Dusty se rok na to stěhuje na území Kansasu City, kde s kolegou Dickem Murdochem vytváří značkový tým The Texas Outlaws. Tým cestoval na národní i mezinárodní úrovni. Rhodes byl dobře znám svou osobností, charismatem a rozhovory. V roce 1974 se Dusty stal hrdinou poté, co se proti němu během zápasu obrátil Gary Hart. To vedlo k tomu, že se stal sólovým zápasníkem.

Od roku 1977 často zápasil s Vince McMahonem, a to až do roku 1983. Poté začal pracovat jako booker a zápasník dominantních značkových týmů Jim Crockett Promotions (JCP). Rhodes míval nejčastějí sváry s Ricem Flairem a mnohokrát mezi sebou bojovali o mistrovství světa v těžké váze NWA. Dusty byl nadále aktivní až do milénia a poté zápasil ještě v nezávislých kruzích a do síně slávy WWE byl uveden roku 2007 svými dvěma syny, rovněž wrestlery, Dustinem a Codym. Ke konci života trpěl selháváním ledvin, čemuž podlehl 10. června 2015.


12.10.1945
Austin, Texas, USA
11.6.2015
Orlando, Florida, USA
Dusty Rhodes csfd

WWE SuperstarsVengeance: Night of ChampionsWWE Royal RumbleWWE Cyber SundayWWE Royal RumbleWrestleMania 22WWE SmackDown LIVE!WCW Slamboree 1994WWE Monday Night RAWStarrcadeWorld Wide WrestlingWWE Hall of Fame 2016Dusty Rhodes: Celebrating the DreamWWE RivalriesWrestleMania 30WWE BattlegroundWWE Hall of Fame 2012WWE The Best of WCW Clash of the ChampionsWWE NXTStarrcade: The Essential CollectionWWE Hall of Fame 2009WWE Hall of Fame 2007WWE The Great American BashWrestleMania 23WWE Survivor SeriesWWE VengeanceTNA Impact! WrestlingWWE: The Stone Cold TruthWCW GreedWCW ThunderWCW UncensoredX-PlayWCW Road Wild '97WCW Slamboree 1997WCW Spring StampedeWCW SuperBrawl VIIWCW UncensoredWCW Fall BrawlWCW SuperBrawl VIWCW UncensoredWCW Monday NitroWCW Slamboree: A Legends' ReunionClash of the Champions XXVIIIWCW Fall BrawlWCW Slamboree 1993WCW Japan Supershow IIWWE Royal RumbleWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWE Survivor SeriesWrestleMania VIWWE Survivor SeriesClash of the Champions IClash of the Champions II: Miami MayhemClash of the Champions III: Fall BrawlClash of the Champions IV: Season's Beatings


Aktualizace osobnostního profilu Dusty Rhodes: 12.11. 2023 08:20