Panna Rittikrai (1961 - 2014)


Režisér, scénárista, kaskadér, herec a choreograf bojových scén se narodil v r.1961 v Khon Kaen Province v Thajsku. Ve filmovém průmyslu se pohybuje už od roku 1979. Vzhledem ke své dokonalé znalosti bojových umění, jimž se věnoval od dětství začínal jako trenér, jenž připravoval herce pro role v akčních filmech.

Panna ovšem ve své práci vytrvale pokračoval a výsledek se nakonec přeci jen dostavil. V r.2003 natočil ve spolupráci s režisérem Prachyou Pinkaewem akční snímek ONG-BAK, na němž se podílel jako hlavní choreograf akčních scén, spoluautor scénáře a především osobní trenér hlavní herecké hvězdy Tonyho Jaa. Film se dočkal obrovského kasovního úspěchu a jeho protagonisty proslavil po celém světě. Panna se následně podílel i na dalších Pinkaewových projektech TOM YUM GOONG(2005) a CHOCOLATE(2008). Zároveň konečně dostal k dispozici větší rozpočet k natočení vlastních filmů, a tak v r.2004 představuje další úspěšný "akčňák" Kerd Ma Lui, jenž na západě vyšel pod názvem BORN TO FIGHT. V tom samém roce režíroval i akční komedii THE BODYGUARD s komikem Mum Jokmokem v hlavní roli. V r.2006 si také po dlouhé době sám zahrál, když ztělesnil jednu z titulních postav v akčně-komediálním snímku DYNAMITE WARRIOR.

Zdá se tedy, že Pannova tvůrčí kariéra konečně nabrala ten správný směr a jeho jedinečná akční choreografie, při níž nepoužívá žádné počítačové triky ani závěsná lana, ale vše je podřízeno tvrdé fyzické přípravě kaskadérů by se už teď mohla zapsat do filmových dějin.


13.11.1961
Khon Kaen, Thajsko
19.7.2014
Bangkok, Thajsko
Panna Rittikrai csfd

Rew thalu rewTom Yum Goong 2Koht Soo Koht SohOng Bak 3Ong bak 2: PomstaTajný agentZrozen k bojiNuk leng klong yaoHard GunPlook mun kuen ma kah 4Gerd ma luiZrozený k bojiHard GunThai Zombie DragonThe Stunt


Aktualizace osobnostního profilu Panna Rittikrai: 13.11. 2023 14:36