Lawrence Schiller 87 let


Ačkoli mu nehoda v dětství způsobila zhoršené vidění na jedno oko, stal se Lawrence Schiller posedlým fotografem. Zachytil některé z nejslavnějších snímků z oblasti zábavního a filmového průmyslu. Schiller pracoval v mnoha funkcích jako režisér, autor a hollywoodský fotograf. Svým dobrodružným a neotřelým pohledem zaujal další hollywoodské legendy. Marilyn Monroe však zůstane podstatnou součástí jeho kariéry. Schiller pracoval pro časopisy LIFE, Paris Match, Time, Newsweek, Stern a režíroval sedm filmů.

Schiller se přesunul k filmům, když režíroval část filmu Butch Cassidy a Sundance Kid s Paulem Newmanem a Robertem Redfordem a Billie zpívá blues s Dianou Ross. Jeho střihová režie filmu The Man Who Skied Down Everest vynesla producentovi Oscara za nejlepší hraný dokumentární film. Snad nic v Schillerově kariéře se však neukázalo být pozoruhodnějším, než jeho spolupráce s Normanem Mailerem – přátelství, které nemá v americké literární historii obdoby. Téměř pětatřicet let spolu úzce spolupracovali na knihách „Marilyn“, „The Faith of Graffiti“, „Americké tajemství“, „Into the Mirror“ a „Katova píseň“, za kterou Mailer získal Pulitzerovu cenu.

Schiller se začlenil do takzvaného „týmu snů“, který obhajoval O.J. Simpsona, a díky svému jedinečnému zasvěcenému pohledu na případ napsal (spolu s Jamesem Willwerthem) bestseller New York Times „American Tragedy“. Schiller byl konzultantem zpravodajské stanice NBC News, Nadace knihovny Johna F. Kennedyho a studia Annie Leibovitz a mnoha dalších fotografických archivů. Psal pro The New Yorker, The Daily Beast a další publikace.

Po smrti Normana Mailera v roce 2008 byl Schiller jmenován prezidentem a spoluzakladatelem Norman Mailer Center and Writer's Colony v Provincetownu ve státě Massachusetts. Později působil jako konzultant a poradce různých pozůstalostí a trustů v oblasti zpeněžování a uchovávání odkazu významných osobností americké historie.


28.12.1936
New York City, New York, USA
Lawrence Schiller csfd

Muž, který prodal AmerikuAmerican TragedyDokonalá vražda, dokonalé městoDouble JeopardyAtentát na HitleraMargarita Bourke WhiteováKatova píseňMarilyn: Nedopovězený příběhHey, I'm Alive!Trace Evidence: The Case Files of Dr. Henry LeePetr VelikýThe Man Who Skied Down EverestThe American DreamerVražda z důvodu šílenstvíChild Bride of Short CreekKřídla z Kitty HawkRiver of FundamentDream Girl: The Making of Marilyn MonroeMarilyn Monroe: Příběh ikonyAlong for the RideThe Secret Tapes of the O.J. Case: The Untold StoryAutopsy: The Last Hours OfMarilyn Monroe - Ich möchte geliebt werdenMarilyn Monroe - Tod einer IkoneGreat Crimes and Trials of the Twentieth CenturyThe 38th Annual Primetime Emmy AwardsTomorrow Coast to Coast


Aktualizace osobnostního profilu Lawrence Schiller: 4.4. 2024 20:36