David Heyman 62 let


David Jonathan Heyman je britský producent a herec.

David Heyman začal svou filmovou kariéru v USA jako asistent producenta filmu Cesta do Indie. V roce 1986 získal místo jako kreativní tvůrce společnosti Warner Bros. V 80. letech se stal také viceprezidentem studia United Artists a následně začal nezávislou producentskou kariéru filmy Respekt (1992), Rockmánie (1994) a Dravci (1999).

V roce 1997 se vrátil do Londýna, kde založil vlastní filmové studio Heyday Films. V roce 1998 získal pro společnost Warner Bros. od J.K Rowling filmová práva k natáčení série Harry Potter a podílel se na produkci všech osmi filmů v letech 2001–2011, díky kterým se proslavil. Mezitím pracoval na filmech Já, legenda (2007), Yes Man, Je tady někdo? a Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008).

V roce 2013 David Heyman znovu spolupracoval s režisérem filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu Alfonso Cuarónem na filmu Gravitace, který získal cenu BAFTA Awards a byl nominován na Oscara. Byl produkčním také k filmům Testament mládí, Paddington (2014) a Světlo mezi oceány (2016). V tomtéž roce se podílel na produkci filmu Fantastická zvířata a kde je najít režiséra čtyř posledních filmů potterovské série Davida Yatese.


26.7.1961
Londýn, England, Velká Británie
David Heyman csfd

FastUntitled Noah Baumbach Netflix ProjectA Boy and His ShoePaddington in PeruThe Rivals of Amziah KingBarbieWonkaBílý šumFantastická zvířata: Brumbálova tajemstvíTajemná zahradaManželská historieTenkrát v HollywooduFantastická zvířata: Grindelwaldovy zločinyPaddington 2Fantastická zvířata a kde je najítSvětlo mezi oceányPaddingtonTestament mládíGravitaceTřináctý příběhHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Na straně osmHarry Potter a Relikvie smrti - část 1Harry Potter a Princ dvojí krveChlapec v pruhovaném pyžamuJe tady někdo?Yes ManHarry Potter a Fénixův řádJá, legendaHarry Potter a Ohnivý pohárHarry Potter a vězeň z AzkabanuHarry Potter a Tajemná komnataHarry Potter a Kámen mudrcůDravciRockmánieSlepá spravedlnostRespektChytrá holkaBloomfieldHarry Potter 20 let filmové magie: Návrat do BradavicBob Richardson: For the Love of the FilmQuentin Tarantino's Love Letter to HollywoodRestoring Hollywood: The Production DesignThe Fashion of 1969Creating the World of Harry Potter, Part 8: Growing UpCreating the World of Harry Potter, Part 5: EvolutionCreating the World of Harry Potter, Part 6: Magical EffectsHarry Potter a jeho 50 nejCreating the World of Harry Potter, Part 3: CreaturesCreating the World of Harry Potter, Part 4: Sound and MusicCreating the World of Harry Potter, Part 1: The Magic BeginsCreating the World of Harry Potter, Part 2: CharactersHidden Secrets of Harry Potter, The'Harry Potter': Behind the MagicInside 'Harry Potter and the Goblet of Fire'Front Row FlynnHollywood InsiderClose Up with the Hollywood Reporter


Aktualizace osobnostního profilu David Heyman: 23.12. 2023 14:49