Colin Farrell 47 let


31. května 1976 se v irském Dublinu narodil Colin James Farrell. Zpočátku to vypadalo, že se po vzoru svého otce a strýce stane fotbalistou, ale pak silným vlivem své sestry Catherine začal sledovat filmy a taky chodit na školu Gaiety School of Drama, takže fotbalová kariéra byla poražena kariérou hereckou. K tomu, aby člověk udělal kariréru je potřeba hodně věcí. Hodně důležitou věcí je talent. A toho má Farrell na rozdávání. Po studiích se mu podařilo získat hlavní role v seriálech Falling for a Dancer a Ballykissangel. Tímhle však kariéru udělá málokdo. Na jevišti londýnského divadla Donmar Warehouse si jej všimnul Kevin Spacey, který mu nabídl první filmovou roli ve filmu RAFINOVANÝ ZLODĚJ. Ani tento film však nebyl žádný průlom, ale ten další už Farrella zdvihnul hodně vysoko.

Stále mu však chyběla opravdová hlavní role, která by jej opravdu proslavila (teda pokud už nepočítáme Tábor tygrů). Ozval se Joel Schumacher a nabídl mu roli, která na Colina jasně seděla. Stu Shepard, mediální publicista, kterému se rozhodne překopat žebříček hodnot neznámý sniper Kiefer Sutherland. TELEFONNÍ BUDKA. Podle scénáře Larryho Cohena měl ve říct slovo "fuck" asi dvakrát, ale ve filmu jej uslyšíte asi stopadesátkrát ve všech možných variantách jaké angličtina nabízí. Fim za dvanáct milionů, natočený za dvanáct dní vydělal poměrné slušné peníze a Farrell byl na absolutním vrcholu. Poté, co si zahrál pod vedením slavného režiséra, zase dostal nabídku zahrát si po boku slavného a uznávaného herce. Al Pacino v roli lanaře CIA Burkeho a Colin v roli jednoho z jeho úlovků. TEST byl scénáristiky nezvládnut, ale režisér Roger Donaldson dokázal oba herce postavit tak, že film drží pouze na výkonech obou protagonistů. Bullseye, hlavní padouch, který jde po Benu Affleckovi v komiksové adaptaci DAREDEVIL, je jediným kladem téměř až béčkového filmu.

V Táboru tygrů nosil vojenskou uniformu, a tak si pro změnu zkusil uniformu policejní. A ne ledajakou, protože S. W. A. T. - JEDNOTKA RYCHLÉHO NASAZENÍ nejsou žádní suchaři, ale pořádní chlapi, kteří denodenně co dělat s teroristy a dalšími padouchy. Film si vedl celkem slušně. Herecké obsazení Colin Farrell, Samuel L. Jackson, Michelle Rodriguez a Olivier Martinez přitáhli diváky do kin poměrně snadno. Další roli (ne hlavní) pod vedením Joela Schumachera dostal ve filmu VERONICA GUERIN s Cate Blanchett. V rodném Irsku natočil i další film INTERMISSION, který byl reklamní kampaní prezentován jako Pulp Fiction po Irsku. Ale opravdu velká role má teprve přijít. Oliver Stone se rozhodl obsadit jej do role samotného ALEXANDRA VELIKÉHO, který je pro Farrella opravdovou výzvou.

V necelých třiceti září jako nikdo jiný. Je vděčným objetem bulváru, který jej často prezentuje jako pijana, děvkaře a grázla. On to nepopírá, ale zdůvodňuje to tím, že je mu tolik kolik mu je a že v jeho věku to tak dělá každý. Colinovi je hodně věcí jedno, vždy je nad věcí, při rozhovorech si nebere servítky a mluví s klidem jako kanál. Pod tím všim mediálním humbukem se opravdu skrývá normální chlapík, který jasně odděluje práci a zábavu. Daří se mu to. Podle některých by "právě tohle" bylo z Jamese Deane, kdyby nezemřel tak mladý.


31.5.1976
Castleknock, Dublin, Irsko
Colin Farrell csfd

Love ChildBatmanTřináct životůVíly z InisherinuVoyagers - Vesmírná miseŽivot po JangoviArtemis FowlAva: Bez soucituDumboGentlemaniVdovyOklamanýRoman J. Israel, Esq.Zabití posvátného jelenaFantastická zvířata a kde je najítHumrV mysli vrahaSlečna JulieZimní příběhKrálovství lesních strážcůPomsta mrtvého mužeZachraňte pana BankseSedm psychopatůTotal RecallNoc hrůzyŠéfové na zabitíLondýnský gangsterÚtěk ze SibiřeCrazy HeartImaginárium Dr. ParnasseOndineOči válkyHrdost a slávaV BruggáchKasandřin senMiami ViceZeptej se prachuNový světAlexander VelikýTři do páruDaredevilIntermissionS.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazeníTestVeronica GuerinHartova válkaMinority ReportTelefonní budkaPsanci AmerikyRafinovaný zlodějTábor tygrůVálečná zónaLáska k tanečníkoviRopná dietaNezvěstnýFrankie hvězdářThe Penguin


Aktualizace osobnostního profilu Colin Farrell: 12.12. 2023 22:23