Jack Thompson 83 let


Jack Thompson, australská herecká ikona, která se pravidelně objevuje po boku slavnějších krajanů v blockbusterech i nízkorozpočtových filmech, Russelem Crowem počínaje a Hughem Jackmanem konče.

Jeho pestrou a dlouhou filmografií se prolínají role ve významných australských filmech jako i v hollywoodských snímcích. Výběrově je možné uvést ztvárnění reverenda Nevilla v dramatu ZPĚV O JIMMIEM BLACKOVI roli Clancyho v MUŽI OD SNĚŽNÉ ŘEKY nebo roli Harryho Mitchella v dramatu JSOU Z NÁS, za kterou byl oceněn cenou australských filmových kritiků pro hlavní mužskou roli.

Z hollywoodských produkcí je třeba zmínit postavu kapitána Hawkwooda ve filmu MASO A KREV, spolu s dalším známým australským hercem Tomem Burlinsonem, dále pak roli Eda ve filmu RUBY CAIRO, po boku s Liamem Neesonem a Andie MacDowell nebo roli Alana Jordana v kritiky zatracovaném filmu SEDMÝ HŘÍCH, kde sekundoval Antoniu Banderasovi a Angeline Jolie. Z menších rolí stojí ještě za připomínku akční snímek režiséra Johna Woo - OPERACE: ZLOMENÝ ŠÍP s postavou náčelníka generálního štábu a jeho Clieg Lars v druhém díle HVĚZDNÝCH VÁLEK: KLONY ÚTOČÍ režiséra George Lucase.

Jako australské herecké stálici se mu nevyhnula ani role v největším australském filmu všech dob, řečeno slovy režiséra Bazze Luhrmanna, AUSTRÁLII a to konkrétně role věčně opilého Kiplinga Flynna, který v sobě nakonec objeví jiskru cti.


31.8.1940
Sydney, New South Wales, Austrálie
Jack Thompson csfd

High GroundJeště není pozděSwinging safariNikomu to neříkejSvětlo mezi oceányŘád Modré planetyRuben GuthrieAround the BlockBlinderMystery RoadVelký GatsbyNebojte se tmyMao's Last DancerAustrálieTen EmptyBastard BoysProsincoví kluciBerlínské spiknutíEucalyptusFeedMan ThingOyster FarmerZabiji NixonaStar Wars: Epizoda II - Klony útočíJižní PacifikMy Brother JackSedmý hříchYolngu BoyKouzelný pudingFeeling SexyPůlnoc v zahradě dobra a zlaUnder the Lighthouse DancingVyděračiMcLeodovy dceryOperace: Zlomený šípPoslední tanecPtáci v trní: Léta odloučeníDer Flug des AlbatrosJsou z násSami v pouštiResistanceRuby CairoVítrŽelví plážA Země udeřilaPotíže v rájiBeryl Markham: A Shadow on the SunSpiknutí ve vlnáchGround ZeroKojak: The Price of JusticeZáhada StinsonuKonečná hraniceČíslo 5 žijeBurke & WillsMaso a krevVeselé Vánoce, pane LawrenciMuž od Sněžné řekyThe LetterŽena jménem GoldaBad Blood


Aktualizace osobnostního profilu Jack Thompson: 3.3. 2024 17:57