Dacre Montgomery 29 let


Australský herec Dacre Montgomery se narodil Judith Barrett-Lennard a Scottu Montgomery-Harveymu. Jeho matka má předky z Austrálie a Kanady a otec pochází z Nového Zélandu, díky čemuž má jak australské, tak kanadské občanství. Jeho nezvyklé křestní jméno odkazuje na starobylý rod baronů Dacre, z něhož pochází jeho matka a díky kterému je potomkem anglického krále Karla II. Stuarta stejně jako např. herci Kit Harington a Rose Leslie.

Na střední škole studoval obor se zaměřením na vizuální a múzická umění a získal mnohá ocenění za své herecké výkony ve školních představeních. V této době se také objevil ve svém prvním filmu, kterým byl krátkometrážní fantasy snímek Bertrand the Terrible. Po dokončení střední školy byl přijat na bakalářský program se zaměřením na herectví na Western Australian Academy of Performing Arts (WAAPA) v rodném Perthu, který úspěšně zakončil v roce 2015.

Hned po promoci byl obsazen do komedie A Few Less Men a bláznivého hororu Better Watch Out. Větší filmovou příležitost dostal až v akčním filmu Power Rangers: Strážci vesmíru, kde si zahrál jednu z hlavních rolí. Snímek natočený podle populárního kresleného seriálu z 90. let však nezaznamenal větší úspěch u kritiky ani diváků.

V roce 2016 přijal nabídku na roli Billho Hargrovea ve druhé série populárního mysteriózního seriálu Stranger Things. Pro ztvárnění postavy drsného a vypočítavého teenagera, který terorizuje svou nevlastní sestru, čerpal Dacre mimo jiné i z vlastních zkušeností se školní šikanou. Poté jsme tohoto australského herce mohli vidět např. v dramatu The True History of the Kelly Gang natočeného podle úspěšného románu australského spisovatele Petera Careyho.


22.11.1994
Perth, Western Australia, Austrálie
Dacre Montgomery csfd

ElvisGalerie zlomených srdcíPravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandyA Few Less MenPower Rangers: Strážci vesmíruDej si pozor!Stranger ThingsGodot's ClinicBeyond Stranger ThingsHollywood First Look FeaturesMovie Trivia SchmoedownGQ 10 EssentialsOk! TVPiper's Picks TVEntertainment Tonight CanadaWGN Morning News


Aktualizace osobnostního profilu Dacre Montgomery: 15.3. 2024 11:37