Jimmy Herman (1940 - 2013)


Narodil se v rezervaci Cold Lake v Albertě v Kanadě. Je původem z kmenů Chipewyan a Dene. V roce 1980 se přestěhoval do Edmontonu, kde studoval na Grant MacEwan College v programu Native Communications. Tam obdržel cenu Malcolma Callioua za svou ambici uspět a inspirovat další indiány, aby udělali totéž.

Kvůli zájmu o herectví se však rozhodl opustit svou pozici v Native Counseling Services. V dubnu 1989 si ho castingový agent z Los Angeles vybral pro roli siouxského válečníka Stonea Falfa ve filmu Tanec s vlky.

Následovaly mnohé role v celovečerních filmech a televizních seriálech v Kanadě a Spojených státech, včetně komparzisty v Oscarem oceněném westernu Unforgiven, v televizním filmu Crazy Horse a seriálech Akta X či North of 60. V roce 2005 mu společnost Dreamspeakers Film Festival Society v Edmontonu udělila místo na chodníku slávy domorodých obyvatel Ameriky.

Herman hovořil s domorodou mládeží ve školách a na speciálních akcích. Obrátil se také k politickému aktivismu, hledal diplomatická řešení a vnesl svůj hlas do debaty o smluvních právech indiánů.


25.10.1940
Cold Lake Reserve, Alberta, Kanada
13.9.2013
Edmonton, Alberta, Kanada
Jimmy Herman csfd

Mé srdce pohřběte u Wounded KneeDistant Drumming: A North of 60 MysteryHank Williams First NationĎábelský SantaAnother CountryBoys on the RunCoyote WaitsNa plný plynStrážce snůVálka dobytkářůAmokfahrt zum PazifikDream StormFalešná hraTrial by FireVykoupeníIn the Blue GroundIndiánJack BullPhantom TownHeartBeat: Changing PlacesIl mio westVinnetou se vracíŠílený kůňTecumsehDuch válečníkaRoad to Saddle RiverSlepá spravedlnostGeronimoMedicine RiverTanec s vlkyHank William's First NationLittle House on the PrairieLovci duchůKrálovská nemocniceThe CollectorJeremiahSkinwalkers: The Navajo MysteriesKrajní mezeVránaLonesome Dove: The Outlaw YearsAkta XAventures dans le Grand NordNorth of 60Než jsme ovládli ZemiJohn Cat


Aktualizace osobnostního profilu Jimmy Herman: 18.11. 2023 04:13