Henry Yu 75 let


Hongkongský herec, bojový umělec a režisér Henru Yu Yung se narodil v roce 1949 a je také znám pod jménem Bruce Ly. Studoval herectví na kurzech Shaw Brothers i ve studiích Cathay v Malajsii a rovněž čtyři roky Thaibox. Všímá si ho režisér Cheh Chang a nabízí mu vedlejší roli v thajboxerském Duel of Fists (1971). V následujícím roce si Henry Yu zahrál v pěti filmech. Hlavní roli mu nabízí slovutný režisér Ng See Yuen v hitu The Bloody Fists (1972) s Kuan Tai Chenem a velmi dobře si vedla i řežbička Tough Guy (1972) s Likem Cheungem a Fungem Hak On. Díky těmto hlavním rolím natáčí i seriály v největší TV stanici TVB v Hong Kongu.

Po návratu roku 1981 do TVB exceluje v komerčně úspěšném thrilleru Expensive Tastes (1982), ale během 80. let i 90. let už je více vidět jen v TVB, točí seriály a čím dál více se objevuje v USA filmech. Poslední větší roli naposledy získal díky legendárnímu stuntovi, režisérovi Wilsonu Tongovi v The Vampire Combat (2001).


30.10.1948
Tchaj-wan
Henry Yu csfd

Rebel City77 HeartbreaksJi su jiang shiMai xiong pai renGu nan gua nuThose Were the DaysGu huo za: Hong Xing Shi San MeiKdyž propukne pekloVášeň pod sutanouSpojenectví ChinatownYou jian yuan jiaFeng shui er shi nianGui ma shen touHua jieLoveHeaven and Hell GateMeteorMistr ShaolinuDuch mečeHeaven Sword and Dragon Sabre Part IIKrvavá pomsta ŠaolinuKung Fu Means Fists, Strikes and SwordsShe diao ying xiong chuan xu jiVýkřik žlutého orlaZi yue shi si xing yeBian tai nu sha shouCai zi ming hua xing maChrabrý lučištníkChuang shang de gu shiMing yue dao xue ye jian chouThe Mad MonkZou de kuai hao shi jieDa Meng ChengGuan ren wo yaoNan ji nu changNian hua re caoChang fa gu niangApril FoolKong zhong shao yeLang bei wei jianNu peng youTie han rou qingYinyang jieChu baShi po tian jianHei ming danKrvavé pěstiStranger in Hong KongThe Angry GuestYing hanQuan jiDa dao ge wangJia zu rong yaoZhu guang bao qiTang xīn feng bao


Aktualizace osobnostního profilu Henry Yu: 12.10. 2023 03:16