Pavla Dostálová 35 let


Pavla Dostálová se narodila v Přerově, ale pochází z Olomouce, kde prožila své dětství a získala také své první herecké zkušenosti. Během studia na Střední pedagogické škole v Přerově účinkovala v ochotnickém a později poloprofesionálním souboru (např. olomoucké divadlo Tramtárie).

Filmoví diváci mohli Pavlu Dostálovou poprvé zaznamenat v miniroličce v pohádce Modrý Mauritius (2004), kde se mihla společně se svým otcem, dramaturgem, textařem, scenáristou, politikem a někdejším ministrem kultury, Pavlem Dostálem. Vedlejší i hlavní role ztvárnila ve studentských filmech, např. ústřední postava v historickém dramatu Na konci září (2015), jehož tématem je mobilizace v roce 1938. Vidět jsme ji mohli i hudebních klipech, či televizních reklamách. První větší roli na televizní obrazovce Pavla Dostálová získala v komediálním seriálu z hokejového prostředí Lajna (2017) režiséra Vladimíra Skórky a scenáristy Petra Kolečka, následována rolí v seriálu Hasičárna Telecí (2018). Další větší filmové role se Pavla Dostálová dočkala v historické baladě Pláč svatého Šebestiána (2019).

Mimo kamery a divadelní prkna se Pavla Dostálová věnovala produkci, spolupracovala s Kazmovou nadací ONEMANSHOW Foundation a objížděla česká města s cyklem scénického čtení „LiStOVáNí“.


31.10.1988
Přerov, Československo
Pavla Dostálová csfd

Jak přežít svého mužeJeseňStockholmský syndromPláč svatého ŠebestiánaPřes prstyHasičárna TelecíNa konci záříZe života vesnice u jaderné střelnice1. MISELiga mužské moudrostiPálavaSpecialistéPtáci na kolejíchSestřičky Modrý kódHorníci na home officeInspektor MaxLajnaOrdinace v růžové zahraděEva Burešová: This Is How It GoesPokáč: Dokonalý mužTři sestrySmířeníLidská tragikomedieViktorHasičárna TelecíPrvního květnaUž tam budem?Všechnopárty


Aktualizace osobnostního profilu Pavla Dostálová: 31.10. 2023 11:06