Serena Grandi 66 let


23.3.1958 italská fotbalová reprezentace prohrála v rámci středoevropského poháru v Rakousku 3:2, ale přesto se na Itálii usmálo štěstí a v Boloni se narodila Serena Faggioli, později známá jako Serena Grandi (toto příjmení je rodné jméno její matky). V osmdesátých a devadesátých letech se proslavila především jako sexuální ikona italských filmů.

Ve světě filmu začíná s malými rolemi v sexy komediích PIERINO LA PESTE ALLA RISCOSSA nebo STURMTRUPPEN 2. V prvních letech filmové kariéry vystupovala Serena pod pseudonymem Vanessa Steiger. Její filmovou prvotinou byla role Darie Norman ve snímku RING (1978). Poprvé výrazněji o sobě dala Serena vědět v roce 1980 v komedii Ferdinanda Baldiho SPOLEČNÍK NA CESTY (LA COMPAGNA DI VIAGGIO). Ještě ve stejném roce se objevila v kontraverzním hororovém snímku ANTROPOFAGO. První velkou hlavní rolí a startem ke kariéře sexuálního symbolu se stala MIRANDA v roce 1985. Po té se již pravidelně objevuje převážně v komediích a hororech italské produkce. Jako Lola Sarti se představuje v roce 1987 v komedii RIMINI RIMINI, v témže roce po boku velkých komiků Paola Villaggia a Renata Pozzetta ztvárňuje v komedii LUXUSNÍ PRÁZDNINY dívku Doru. Na vážnější téma se objevuje například jako Gioia (hlavní role) v hororu LE FOTO DI GIOIA (1987) nebo v „mafiánském“ televizním filmu ÚCTYHODNÁ ŽENA (1991).

Koncem devadesátých let se začala Serena postupně „vytrácet“ ze světa filmu na období asi deseti let. Jednou z příčin této pauzy bylo také zatčení v roce 2003 a obvinění za účast ve skupině osob pro držení a obchod s kokainem. Později byla propuštěna, ale její právník Valerio Spigarelli nyní získal 60 000 eur za neoprávněné věznění a vzniklou škodu od listopadu 2003 do dubna 2004. Tato částka je jen zlomkem toho co Spigarelli požaduje za další ztráty vyplývající z poškození image a společenské slušnosti.

V roce 2008 se Serena vrátila do světa filmu jako Salvatrice v televizním filmu MATKA ( v hlavní roli s Violante Placido, dcerou slavných rodičů). Nejnovější rolí je prozatím matka v dramatu Giuseppa Varlotta ZOE´S TRAVEL (2011).


23.3.1958
Bologna, Itálie
Serena Grandi csfd

Uomini da marciapiedeLei mi parla ancoraTutto liscioMy ItalyVelká nádheraDue uomini, quattro donne e una mucca depressaUna sconfinata giovinezzaGiovannin otecUna madreRadiofrecciaVášnivá LolaInaffidabili, GliLadri si nasceStrana storia di Olga O., LaDelitto passionaleMrchaDonne sottotettoSaint TropezPer odio per amoreÚctyhodná ženaIn nome del popolo sovranoInsegnante di violoncello, L'AbbronzatissimaLe foto di GioiaLes exploits d'un jeune Don JuanLuxusní prázdninyRimini RiminiTeresaHerkulova dobrodružstvíJulie na přáníMirandaSlečna na nocAcapulco, prima spiaggia... a sinistraSturmtruppen IIPierino colpisce ancoraPierino la peste alla riscossaZlá láskaTeste di quoioCompagna di viaggio, LaMlčenlivé ženy venkovaRingQuo Vadis, Baby?Anni '50Schody ke slávěPazza famigliaRetromarshŠpanělské náměstíSogni e bisogniI ragazzi di celluloide 2IstintobrassVideo Nasties: Moral Panic, Censorship & VideotapeAl di là del mareE.T.E.R.N.I.T.Domenica Live


Aktualizace osobnostního profilu Serena Grandi: 2.11. 2023 16:20