Shawn Michaels 58 let


Americký profesionální zápasník, herec a televizní moderátor Michael Shawn Hickenbottom je znám pod jménem Shawn Michaels, který patří mezi nejlepší wrestlingové profesionální zápasníky v historii.

Shawn se počátkem 80. let vydává na profi dráhu zápasníka pod dohledem mexického profíka Jose Lotharia a svůj wrestlerský debut zahájil v říjnu roku 1984 proti Art Crewsovi. I když debut prohrál, zapůsobil na většinu veteránů, včetně wrestlera Terryho Taylora. V následujích letech sbíral zkušenosti i ocenění v různých týmech a dvojicích. V roce 1987 podepisuje smlouvu s prestižní organizací WWF, ale záhy mu je vypovězena kvůli barové bitce, o které tvrdil, že šlo o nedorozumění. Vrací se tedy do zápasnické organizace AWA, kde nadále vyhrává tituly a v dalším roce již podepisuje s WWF.

Na přelomu 80. a 90. let Shawn s ringovým kolegou Martym Janettym získávají přezdívku Rockers a v televizních pořadech získávají oblibu převážně u žen a dětí. Během 90. let byl obviněn z užívání steroidů a jeho činnost byla na chvíli pozastavena. V roce 1994 přichází triumfální návrat a souboj o titul s Razorem Ramonem vyhlásili diváci i editoři jako Nejlepší zápas roku. V roce 1995 přichází další úspěchy i tituly, ale díky další barové bitce v New Yorku má Shawn stopku na několik zápasů. Shawn v tomto roce rovněž utrpěl otřes mozku během souboje s Owenem Hartem, který na něm použil kopací trik enzuigiri. V zápase sice pokračovali, ale nakonec se Shawn zhroutil.

Ve druhé polovině 90. let se provalil skandál, který pro veřejnost vzešel pod názvem incident Curtain call, který měl nedozírné následky na pověst celého wrestlingu. Shawn byl členem zákulisní skupiny tzv. The Kliq, která ovlivňovala předem domluvené zápasy, scénaře a další nekalé mimoringové praktiky. Následovaly další úspěšné zápasy, operace kolena, ale i skutečné zákulisní konflikty, hlavně se šampiónem Bretem Hartem. V roce 1998 utrpěl zranění zad v zápase proti obrovskému Undertakerovi. Po operaci zad a doléčení ohlásil odchod do důchodu a působil jako komentátor, rozhodčí a učitel na své zápasnické škole.


22.7.1965
Phoenix, Arizona, USA
Shawn Michaels csfd

NXT DeadlineWWE Hall of Fame 2022Biography: WWE LegendsNXT TakeOver: In Your HouseWWE Hall of Fame 2019WrestleMania 35WWE Crown JewelWWE Hall of Fame 2018WWE Super Show-DownWWE Bring It To The TableWWE Royal RumbleWWE SummerSlamWWE Survivor SeriesWrestleMania 33WWE Hall of Fame 2016WrestleMania 32Daniel Bryan: Just Say Yes! Yes! Yes!WWE Hall of Fame 2015WWE Legends with JBLWrestleMania 31NXT ArrivalStone Cold PodcastWWE RivalriesWWE Royal RumbleThe History of WWE: 50 Years of Sports EntertainmentWWE Hall of Fame 2013WWE Hell in a CellWWE SummerSlamWWE: Bret Hitman Hart - The Dungeon CollectionWWE Hall of Fame 2012WWE SummerSlamWrestleMania XXVIIIClash TimeWWE Hall of Fame 2011WrestleMania XXVIIWWE Elimination ChamberWWE NXTWWE Royal RumbleWrestleMania XXVIThe 25th Anniversary of WrestleManiaWWE Bragging RightsWWE Breaking PointWWE Hall of Fame 2009WWE Hell in a CellWWE No Way OutWWE Royal RumbleWWE Survivor SeriesWWE TLC: Tables, Ladders & ChairsWWE ArmageddonWWE BacklashWWE Cyber SundayWWE Judgment DayWWE Night of ChampionsWWE No MercyWWE No Way OutWWE Royal RumbleWWE Survivor SeriesWWE The Great American BashWWE UnforgivenWrestleMania XXIV


Aktualizace osobnostního profilu Shawn Michaels: 14.12. 2023 09:26