Randy Savage (1952 - 2011)


Americký profesionální zápasník, komentátor, herec, raper a profesionální hráč baseballu Randy Poffo je známý pod svým wrestlerským jménem Randy Savage.

188 cm vysoký Randy patřil na škole k oporám baseballového týmu a po dokončení studia hrál několik let v druholigových týmech a farmách. V té době si během jednoho zápasu poranil házecí ruku, přesněji pravé rameno a byl nucen se naučit házet levou rukou. V roce 1973 se rozhodl ukončit baseballovou kariéru a uspět jako zápasník wrestlingu. Po letitém tréninku se svým otcem i bratrem a zápasech v organizacích typu AWA podepisuje Randy smlouvu u zakladatele WWE a WWF Vince McMahona. Díky propracované choreografii, okázalým ringovým kostýmům a jeho vystupování s hlubokým chraplavým hlasem získaval u diváků čím dál větší oblibu.

V 90. letech Randy působil i jako rozhodčí a komentátor a občas se mihl v nějákém tom filmu. Větší úspěch však sklízel na poli dabingu, kde nadaboval více než tucet postav. Zajímavé bylo i jeho rapmetalové album „Be a man“ (2004). Randy se objevil také ve velké spoustě wrestlerských videoher. V osobním životě byl Randy v letech 1984 a 1992 ženatý s Elizabeth Hulette, které byla wrestlingová manažerka vystupující na akcích jako Miss Elizabeth. Zemřela však už v roce 2003 na otravu v bytě wrestlera Lex Lugera.

V roce 2010 se Savage oženil s Barbarou Lynn Payne a o rok později utrpěl Randy během jízdy v autě se svou ženou infarkt. Pitva prokázala, že měl zvětšené srdce a ucpané tepny. Příčina smrti byla tedy oficiálně oznámena jako aterosklerotická srdeční choroba.


15.11.1952
Columbus, Ohio, USA
20.5.2011
Seminole, Florida, USA
Randy Savage csfd

Bolt - pes pro každý případTV's Illest Minority Moments Presented by Ego TripSpider-ManHromy a bleskyTatík Hill a spol.XoviKačer DodgersWhatever Happened to Robot Jones?NikkiJsem do tebe blázenThe Weird Al ShowArli$$Dexterova laboratořPobřežní hlídkaThe Jeff Foxworthy ShowWalker, Texas RangerTuesday Night TitansAndre the Giant30 for 30WWE: Diamond Dallas Page, Positively LivingShawn Michaels: Mr WrestlemaniaWWE Presents True GiantsWWE: The Best of WarGamesWWE: The Top 25 Rivalries in Wrestling HistoryUndertaker: The Streak - 20-0nWo: The RevolutionBig Show: A Giants WorldThe True Story of WrestleManiaWWE: Top 50 Superstars of All TimeWWE: The Rise and Fall of WCWNature Boy Ric Flair: The Definitive CollectionThe Monday Night War: WWE Raw vs. WCW NitroTrish Stratus: 100% StratusfactionE! přináší pravdivý příběh z HollywooduThe Wrestlers: Land of a Thousand DancesBloopers, Bleeps and BodyslamsMonday Night Raw Prime Cuts UncutSuper RhinoGlago's GuestWWE Hall of Fame 2015WrestleMania 31WWE Hall of Fame 2014The History of WWE: 50 Years of Sports EntertainmentWWE Hall of Fame 2013WWE Saturday Morning SlamWWE The Best of WCW Clash of the ChampionsStarrcade: The Essential CollectionWWE SuperstarsWWE Vintage CollectionTNA Impact! WrestlingTNA Turning PointNickelodeon Kids' Choice Awards '99WCW Bash at the BeachWCW Road Wild '99


Aktualizace osobnostního profilu Randy Savage: 6.11. 2023 03:21