Tecuja Nakašima 64 let


Nakašima Tecuja nestudoval na žádné filmové škole, na univerzitě se ale rozhodl navštěvovat filmový klub a natočil svůj první 8mm film a změnil si tak život. Začátek své režijní kariéry prožil jako tvůrce reklam, což ho mnohé naučilo: v 15-30 vteřinách si mohl provádět, co chtěl, pokud se mu povedlo zároveň doručit hlavní zprávu divákovi. V roce 2004 se proslavil kultovním KAMIKAZE GIRLS, ale opravdový mezinárodní ohlas získal až o šest let později.

Ve svých filmech se zaměřuje na postavy, a to postavy se spoustou chyb či špatných vlastností. Říká: "Vždy jsem byl víc fascinován lidskými chybami než dobrem. Ne jen krutost, ale i slabosti, povrchnost, lehkovážnost apod., jsou fascinující." V jeho prozatím posledním filmu THE WORLD OF KANAKO aby člověk klasicky dobrého člověka pohledal. Tento film také výrazně rozdělil fanouškovskou základnu - jedni ho nazývají géniem, druzí ho pro tento snímek zatracují. Nakašima chce, aby divák nad jeho filmy sám zapřemýšlel a rozhodl se, jak si má celý film a postavy vyložit - zda jsou hodné zatracení, nebo je na nich i něco dobrého. "Myslím, že je úspěch, že se mi povedlo vytvořit postavy, které někteří diváci tak naprosto nesnáší, protože to ukazuje, že je donutily něco cítit. Chce to dobré publikum, aby nesnášeli tenhle film."


2.9.1959
Fukuoka, Kjúšú, Japonsko
Tecuja Nakašima csfd

KuruKawakiKokuhakuPako to mahō no ehonKiraware Macuko no iššóIkkakujū Hatsukoi MonogatariŠimocuma monogatariMike Hama, Private Detective: Mr. Nippon-21st Century ManYonimo kimyô na monogatari: Aki no tokubetsu henBeautiful SundayNacu džikan no otonatačiBakajaró! Wataši, okottemasuLalapipoNippon Academy šó


Aktualizace osobnostního profilu Tecuja Nakašima: 19.4. 2024 22:13