Pavla Gajdošíková 32 let


Pavla Gajdošíková se narodila v Otrokovicích a v tomto městě na rozhraní tří regionů – Valašska, Slovácka a Hané – také vyrůstala, přičemž k umění se dostávala už v dětství především prostřednictvím folkloru. Několik let hrála na cimbál, na kytaru a zpívala, přímo k divadlu ji pak podle jejích vlastních slov přivedla náhoda, konkrétně konkurz na jednu z menších rolí v muzikálu „Šumař na střeše“ v Městském divadle ve Zlíně.

Od roku 2020 působí v pražském Divadle Pod Palmovkou, kde už ji diváci mohli vidět v inscenacích „Laskavé bohyně“, „Zamilovaný Shakespeare“, „Žítkovské bohyně“, „Višňový sad“ nebo v představení netradičního formátu „Encyklopedie akčního filmu“.

Filmové herectví si vyzkoušela v roce 2011 už jako studentka v krátkometrážním snímku Vždyť se skoro nic nestalo, školním cvičení, kde hrála roli dívky, která si projde bolestivou zkušeností znásilnění. O rok později se objevila v menší roli už v plnohodnotném filmu, hudebním dramatu v česko-slovenské koprodukci DonT stop, který si připsal i nominaci na Českého lva za výpravu. Poté se mihla v oceňované televizní minisérii Hořící keř, kde si mohla vyzkoušet práci s uznávanou polskou režisérkou Agniezskou Holland.

Na roli v epizodě kriminálního seriálu Případy 1. oddělení navázala v roce 2019 účinkováním v jednom z dílů oceňované série Zkáza dejvického divadla a objevila se také v dalších televizních krimi seriálech Specialisté nebo Místo zločinu Ostrava. Postupně pak přišly také filmové role – v komedii Volným pádem či nízkorozpočtovém hororu Hrana zlomu.


4.7.1991
Otrokovice, Československo
Pavla Gajdošíková csfd

Vidět SalisburyChybyHrana zlomuVolným pádemHořící keřDonT StopExtraktořiOdznak VysočinaSedm schodů k mociZalez do spacákuŠpunti na cestěAnatomie životaLiga mužské moudrostiMísto zločinu OstravaSpecialistéKameňákZkáza Dejvického divadlaPřípady 1. odděleníKriminálka AndělTransky, body, vteřinyZombíciMaryšaSpalovač mrtvolŠkola základ životaPetrolejové lampyScapinova šibalstvíVždyť se skoro nic nestaloCeny České filmové kritiky 2021VyPlašeníBajkovník


Aktualizace osobnostního profilu Pavla Gajdošíková: 4.11. 2023 18:21