Ric Flair 75 let


Americký profesionální manažer a profesionální wrestler Richard Morgan Fliehr vystupoval pod ringovým jménem Ric Flair a bývá mnohými označován za nejlepšího wrestlera všech dob.

Od roku 1974 až do konce 80. let působil v japonské IWE, kde zápasil s nejlepšími japonskými westlery. Roku 1975 však Ricova kariéra málem skončila, když si při vážném leteckém neštěstí v Severní Karolíně zlomil záda na třech místech. Nehoda vzala život pilotovi a zranila i ostatní známé wrestlery. Ve věku 26 let mu tak bylo od doktorů řečeno, že už nikdy nebude zápasit. Ric provedl přísný harmonogram fyzikální terapie a o osm měsíců později se vrátil do ringu. Nehoda však přinutila Flaira změnit svou techniku ​​zápasu. Počátkem 90. let, krom zápasů v Japonsku, podepsal Ric smlouvu s americkou WWF, kde působil dalších deset let, a nadále soupeřil i s japonskými soupeři, než se v roce 2002 vrátil do WWE.

V roce 1999 početná skupina profesionálních wrestlingových odborníků, analytiků a historiků označila Rica za největšího mistra světa v těžké váze NWA všech dob. V té době zápasil např. s neporaženým obrem Undertakerem, Hulkem Hoganem, Roddy Piperem, Randy Savagem, málomluvnou legendou Bretem Hartem, či šampiónem Shawnem Michaelsem. Po miléniu úspěšně působil rovněž ve dvojici s Batistou a nadále jezdil japonská turné, než v roce 2008 ohlásil odchod do důchodu. Poslední zápas však měl ještě v roce 2011. V roce 2013 oznámil Ric návrat do profi ringu a měl zápasit opět s japonskými soupeři, nicméně mu před prvním chystaným zápasem otekla noha a musel se omluvit z účasti. Ric byl nahrazen jeho synem Reidem, ale Ric se nakonec také zapojil do zápasu.

V roce 2005 vydal soud zatykač na Rica Flaira za incident na silnici, při kterém Flair vystoupil z auta, popadl jistého řidiče za krk a poničil mu vozidlo. Ric se už tak potýkal se zadlužeností, které soudy začínaly pomalu řešit a hrozit vězením. Jeho dluhy nakonec zaplatila neznámá osoba. Dle jisté teorie dluhy zamázla miliardová organizace WWE. V roce 2000 Flair koketoval s možností kandidovat na republikánského guvernéra v Severní Karolíně. Jesse Ventura mu řekl, že když má za svůj život 143 pokut za překročení rychlosti, ať se o to ani nepokouší.


25.2.1949
Memphis, Tennessee, USA
Ric Flair csfd

WWE Hall of Fame 2023Ric Flair's Last MatchWWE EvilBiography: WWE LegendsWWE Elimination ChamberWWE TLC: Tables, Ladders & ChairsWrestleMania 36Steve Austin's Broken Skull SessionsWWE Crown JewelWWE Hall of Fame 2019WrestleMania 35WWE ChronicleWWE Hall of Fame 2018WWE Royal RumbleWWE Hall of Fame 2017WWE Money in the BankNXT TakeOver: Brooklyn IIWWE Extreme RulesWWE FastlaneWWE Hall of Fame 2016WWE PaybackWWE RoadblockWWE Royal RumbleWrestleMania 32Dusty Rhodes: Celebrating the DreamNXT TakeOver: BrooklynNXT TakeOver: UnstoppableSting: Into the LightWWE Hall of Fame 2015WWE Night of ChampionsWWE TLC: Tables, Ladders & ChairsWrestleMania 31NXT TakeOverNXT TakeOver: R EvolutionStone Cold PodcastWWE Hall of Fame 2014WWE RivalriesWWE Royal RumbleWWE SummerSlamThe History of WWE: 50 Years of Sports EntertainmentWWE Hall of Fame 2013WWE: Bret Hitman Hart - The Dungeon CollectionCelebrity Wife SwapTNA GenesisWWE Hall of Fame 2012WWE The Best of WCW Clash of the ChampionsWrestleMania XXVIIITNA Bound for GloryTNA LockdownTNA Victory RoadWWE Hall of Fame 2011TNA Against All OddsTNA Bound for GloryTNA Destination XTNA LockdownTNA SacrificeTNA SlammiversaryTNA Victory RoadWWE NXTStarrcade: The Essential Collection


Aktualizace osobnostního profilu Ric Flair: 17.10. 2023 21:57