Tony Burton (1937 - 2016)


Anthony Burton se narodil 23. března 1937 v Michiganu. Byl úspěšným profesionálním sportovcem. Závodně se věnoval baseballu, americkému fotbalu a zejména boxu. V roce 1957 zvítězil na boxerském šampionátu v Arizoně v lehčí těžké váze. Nejdůležitější zápas kariéry však odboxoval o dva roky později proti legendárnímu Lamaru Clarkovi, držiteli světového rekordu v nejdelší sérii vítězných zápasů K.O. Tony jej sice také neporazil, ale vzdoroval mu až do šestého kola.

Z dalších projektů na nichž se podílel můžeme zmínit akční thriller Johna Carpentera PŘEPADENÍ 13. OKRSKU, Kubrickův slavný horor OSVÍCENÍ, americký remake francouzské smutné komedie HRAČKA, nebo rodinný snímek HOOK Stevena Spielberga. Hostoval i v několika seriálech.

Tony Burton je ženatý. K jeho zálibám patří také hra v šachy, v níž je velkým přeborníkem.


23.3.1937
Flint, Michigan, USA
25.2.2016
Menifee, Kalifornie, USA
Tony Burton csfd

Ostrov smrtiRocky BalboaExorcismHráčiBoj o životFlippingMe and the GodsGangster bluesCyber Tracker 2Osudová volbaPrivate ObsessionAbsent Without LeaveMartial Law 3HookHouse party 2: Pyžamový mejdanRocky VZa pomezní čarouPolice Story: Cop KillerOn FireYou Ruined My LifeHoříci oceánOzbrojení a nebezpečníHeart of a Champion: The Ray Mancini StoryRocky IVHappyHračkaRocky IIIBlázni ve vězeníInside MovesLovecOsvíceníScared Straight! Another StorySkagWhite MamaRocky IIBlackjackBeyond ReasonPodivná spravedlnostRansom for Alice!Smutní hrdinovéPřepadení 13. okrskuRockyThe Bingo Long Traveling All-Stars & Motor KingsThe River NigerTrackdownThe Black GodfatherNemocnice Chicago HopePoltergeistOdpadlíkShortland StreetMěstečko Twin PeaksFrank's PlaceMěsíční svitA-Team


Aktualizace osobnostního profilu Tony Burton: 31.10. 2023 15:37