Warren G. 53 let


Americký raper a hudební producent Warren Griffin III je nejlépe znám pod jménem Warren G., který pomohl vzestupu hip hopovému stylu G-funk v 90. letech.

V 17 letech šel Warren do vězení za držení zbraní. Po propuštění se začal soustředit na hudbu poté, co ho Dr. Dre naučil používat bicí automat. Po absolvování střední školy byl uvězněn za prodej drog a po propuštění pracoval v loděnicích v Long Beach. V roce 1990 vytvořil se dvěma dlouholetými přátely Nate Doggem a Snoop Doggem hip hopové těleso 213, které koketovalo s nově vznikajícím G-funkem.

Trio se rozpadlo jakmile Warren přizval Dr. Dre, který úspěšně rozjel sólové kariéry obou členů. Warren se odvrátil od svého mentora Dr. Dre a chtěl vystoupit z jeho stínu. Svou kariéru uchopil do vlastních rukou a podepsal smlouvu s Def Jam Recordings v New Yorku, kde byl po vydání úspěšného debutového alba „Regulate ... G Funk Era“ (1994), nominovaného na Grammy, hlavním tahounem Def Jam. Alba se později prodalo v USA přes 3 miliony kusů a bylo oceněno trojnásobnou platinou organizací RIAA.

Následná alba Warrena už se nevyrovnala obrovského úspěchu jeho debutu a fanouškům se ani moc nelíbil v pozdějších letech odklon od G-Funku k soulu. Kromě své hudební kariéry má Warren se svou ženou Tenille Griffin čtyři děti, má rád vaření. V roce 2019 zahájil Warren G pro maloobchodní a restaurační dodávky řadu grilovacích omáček a houbiček Sniffin Griffins BBQ.


10.11.1970
Long Beach, California, USA
Warren G. csfd

Mládí v trapuLittle RichardTha EastsidazSpeedway JunkyPraštěná holkaB.O.D.R.Hip Hop UncoveredAmerican Dream/American KnightmareSurvivors Guide to PrisonG-FunkNeposlušníSecrets of LifeBig Pun: The LegacyUnsungBeef 4Method Man Presents: The Strip GameAnd You Don't Stop: 30 Years of Hip-HopBigg Snoop Dogg Raw N Uncut Vol. 1Tha WestsideXzibit: Restless XposedDeath Row UncutJourney of Dr. DreBehind the MusicThe ShowDr. Dre: I Need a DoctorWarren G ft. Nate Dogg - I Need a LightDr. Dre ft. Snoop Dogg, Kurupt, Nate Dogg - The Next EpisodeDr. Dre: Still D.R.E.Warren G & Sissel: Prince IgorTupac Shakur: TemptationsDr. Dre: Let Me RideWarren G feat. Nate Dogg: RegulateSnoop Doggy Dogg: Who Am I? (What's My Name?)Dr. Dre: Nuthin' But a 'G' ThangThe Up In Smoke TourA Grammy Salute to 50 Years of Hip HopBET Awards 20232013 Soul Train AwardsGGN: Double G News NetworkThe 2nd Annual Vibe AwardsThe 3rd Annual BET Awards1st Annual BET AwardsMTV Spring Break: Lake HavasuThe 9th Annual Soul Train Music Awards1994 MTV Movie AwardsMTV Video Music Awards 1994


Aktualizace osobnostního profilu Warren G.: 14.3. 2024 19:30